ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή Αστρονομίας στον Βόλο

Μια εξαιρετική εκδήλωση –τη σπουδαιότερη και τη μεγαλύτερη της φετινής χρονιάς– οργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας επί τη λήξει της φετινής σχολικής χρονιάς. Μια ολόκληρη 90άδα μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα θα έρθουν στο Βόλο για να παραλάβουν «ιδίαις χερσί», τα βραβεία, τους επαίνους, τις τιμητικές διακρίσεις κι τα απολυτήριά τους, ως επιβράβευση της πολύ καλής έως άριστης επίδοσής τους στους διαγωνισμούς, τα τεστ και τις παντοίες εξετάσεις που συμμετείχαν.

Πρόκειται για την 20άδα των μαθητών και των μαθητριών του 22ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Γυμνασίου και Λυκείου, τον οποίο διεκπεραίωσαν επιτυχώς κατά τις τρεις φάσεις της διενέργειάς του. Πρόκειται ακόμη για την 30άδα περίπου των μαθητών και μαθητριών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, που έλαβαν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής και αρίστευσαν όλοι ανεξαιρέτως. Πρόκειται τέλος για την 40άδα των μαθητών και των μαθητριών της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως, οι οποίοι αφού φοίτησαν επί ολόκληρη τριετία στις τρεις τάξεις της Σχολής και θα πάρουν τα απολυτήριά τους από τους καθηγητές και τους άλλους υπεύθυνους της Σχολής.

Εκτός από τους τίτλους των σπουδών τους, η Εταιρεία θα τους εφοδιάσει και με πολλά αναμνηστικά δώρα, όπως την εγγραφή τους δωρεάν στο περιοδικό «Ουρανός», που εκδίδεται από το 1990 ανελλιπώς, διάφορα αστρονομικά βιβλία και περιοδικά, μπλούζες, καπελάκια – τζόκεϊ, cd, dvd, αφίσες κ.λπ.

Η γιορτή θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), ευγενώς προσφερθέν, το Σάββατο, 8η Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. Για όλους δε, μαθητές, γονείς, καθηγητές, προσκεκλημένους κ.λπ. θα στρωθεί στο τέλος της γιορτής πλούσιος μπουφές.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί