ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – Ομιλία Νικόλαου Στεργιούλα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας καθώς και σε φοιτητές, μαθητές και γονείς αλλά και σε άλλο κοινό που έχει ευρύτερα ενδιαφέροντα σε σχέση με τις επιστήμες και την εξέλιξή τους μέσα στους αιώνες.

Οι ομιλητές που προσκαλούμε να ομιλήσουν κυρίως επιλέγουν να εισηγηθούν θέματα τα οποία έχουν σχέση με θέματα αιχμής των Φυσικών Επιστημών αλλά και της Σύγχρονης Τεχνολογίας, από τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, την εποχή της Αναγέννησης, την Βιομηχανική Επανάσταση και φυσικά την εποχή μας.

Ειδικά για την Κυριακή 3 Μαίου 2015, την 11.00πμ έως 14.00μμ, θα έχουμε την χαρά να μας ομιλήσει ο κ Στεργιούλας Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ.), στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης (στην Τούμπα) με θέμα:

<< 100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ >>

Η προσέλευση είναι ελεύθερη σε όλους και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Νικόλαος Στεργιούλας είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ κι εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Αλβέρτος Αϊνστάιν στο Πότσδαμ της Γερμανίας. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη Γενική Θεωρία Σχετικότητας και στη μελέτη των μελανών οπών, των αστέρων νετρονίων και των κυμάτων βαρύτητας, θέματα για τα οποία έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού καθώς και σε πολλά διεθνή συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει 55 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ πρόσφατα εκδόθηκε βιβλίο του από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Είναι ο γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας καθώς και εκλεγμένο μέλος του επιστημονικού συμβουλίου που υποστηρίζει το πείραμα ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων VIRGO.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί