ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

#HomeBirding – Υποστήριξη του αγώνα πτηνοπαρατήρησης Champions of the Flyway

#HomeBirding
Διώχνουμε τα blues της απομόνωσης
με πτηνοπαρατήρηση από το σπίτι

       

 

Προς υποστήριξη του αγώνα πτηνοπαρατήρησης Champions of the Flyway.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας σε ένα μοναδικό και διασκεδαστικό αγώνα πτηνοπαρατήρησης από το σπίτι για να διώξουμε τα blues της απομόνωσης!

Η φύση μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή μας και να μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τους γύρω μας. Μπορεί να είμαστε περιορισμένοι στο σπίτι, αλλά μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τη φύση μέσα από τα πουλιά – είτε από το παράθυρο, το μπαλκόνι ή τον κήπο μας. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στον μικρό μας αγώνα πτηνοπαρατήρησης από το σπίτι αυτή την Κυριακή 5 Απριλίου, από τις 07:30-10:30πμ.

Τι πρέπει να κάνετε
Η ιδέα είναι απλή: καθίστε δίπλα από το παράθυρο, στο μπαλκόνι σας ή στον κήπο σας αυτή την Κυριακή, 5 Απριλίου από τις 7.30-10.30πμ και προσπαθήστε να δείτε ή να ακούσετε όσα πιο πολλά είδη πουλιών μπορείτε. Σημειώστε τα και υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στον Πτηνολογικό μέχρι τις 3μμ την ίδια μέρα. Εάν αισθάνεστε δημιουργικοί, μπορείτε επίσης να τραβήξετε μια φωτογραφία (ή και δύο) και να τις υποβάλετε κι αυτές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό αναγνώρισης πουλιών για βοήθεια.

Διαδώστε το
Χρησιμοποιήστε το hashtag #HomeBirding για να διαδώσετε τον αγώνα και να μοιραστείτε την εμπειρία σας στα social media!

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει
Όσοι ζουν στην Κύπρο (άτομα, ζευγάρια ή οικογένειες – εφόσον διαμένουν στο ίδιο νοικοκυριό).

Κανόνες

 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να τηρούν τις τοπικές οδηγίες σχετικά με τον COVID-19. Η παρατήρηση ή η φωτογράφηση πουλιών πρέπει να γίνει από το σπίτι, το μπαλκόνι ή τον κήπο μας.
 • Γίνονται δεκτές παρατηρήσεις πουλιών που είδατε ή/και ακούσατε.
 • Όλες οι παρατηρήσεις ή οι φωτογραφίες θα πρέπει να γίνουν/παρθούν από τις 7:30πμ έως τις 10:30πμ την Κυριακή 5 Απριλίου και θα πρέπει να αποσταλούν στον Πτηνολογικό μέσω e-mail μέχρι τις 15:00 την ίδια μέρα στο [email protected] με θέμα ‘Home Birding’.
 • Το e-mail πρέπει να περιέχει:
  • Ονοματεπώνυμο παρατηρητών
  • Περιοχή και επαρχία (π.χ. Λακατάμια, Λευκωσία)
  • Κατάλογος ειδών πουλιών που είδατε ή ακούσατε – παράδειγμα πιο κάτω:
   • 1. Στρούθος
   • 2. Χελιδόνι
   • 3. Τσαγκαρούδι (ακούστηκε)
  • Οποιεσδήποτε φωτογραφίες πουλιών (ή της θέας ή άλλη άγρια ​​φύση) που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας
 • Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό οι συμμετέχοντες δίνουν στον Πτηνολογικό το δικαίωμα δημοσίευσης των φωτογραφιών που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του αγώνα σε οποιαδήποτε μορφή στην ιστοσελίδα του οργανισμού, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε έντυπες εκδόσεις, με αναφορά στον φωτογράφο.

Θα δοθούν βραβεία για:

 1. Τον υψηλότερο αριθμό ειδών πουλιών που παρατηρήθηκαν
 2. Την καλύτερη φωτογραφία (που θα κριθεί από επιτροπή του Πτηνολογικού)
 3. Το “καλύτερο πουλί” (που θα κριθεί από επιτροπή του Πτηνολογικού: Μελής Χαραλαμπίδης, Jane Στυλιανού, Μάρτιν Χέλλικαρ, Έλενα Μαρκιτανή και Χρίστια Αλεξάνδρου)

Για τις κατηγορίες 2 και 3, η επιτροπή θα λάβει υπόψη το γεγονός ότι ορισμένοι παρατηρητές θα περιοριστούν σε αστικές περιοχές. Οι τρεις νικητές θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 10 Απριλίου και θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ως βραβείο μια τεχνητή φωλιά για τον κήπο τους, ένα μπλουζάκι του Πτηνολογικού ή μια εικονογράφηση πουλιού.

Πτηνοπαρατήρηση με σκοπό

O μικρός αγώνας πτηνοπαρατήρησης οργανώνεται προς υποστήριξη της εκστρατείας Champions of the Flyway, η οποία δυστυχώς έπρεπε να ακυρωθεί λόγω της πανδημίας COVID-19. Κάθε χρόνο, το Champions of the Flyway συγκεντρώνει χρήματα για τη διατήρηση των πουλιών, και συγκεκριμένα για δράσεις ενάντια στην παράνομη θανάτωση μεταναστευτικών πουλιών. Φέτος, το Champions of the Flyway θα βοηθήσει τους εταίρους μας στο Καζακστάν και στο Ουζμπεκιστάν για να σώσουν τον Κρισίμως Απειλούμενο Στεπαετό. Μπορείτε να συνεισφέρετε στις προσπάθειες διάσωσης του παγκόσμιου πληθυσμού του Στεπαετού κάνοντας μια εισφορά εδώ.
Επιστροφή στην κορυφή κουμπί