ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΕΝΤΡΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η αστρονομική ερμηνεία του αστέρα των Χριστουγέννων

Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη, πλησιάζοντας στο χειμερινό ηλιοστάσιο και με θέα τον ουρανό του Δεκεμβρίου, οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου σας καλούμε σε μια παρουσίαση για την αστρονομική ερμηνεία του “Αστέρα των Χριστουγέννων”.

Στις 20:30 κάτω από τον θόλο του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας.

Θα αναζητήσουμε αστρονομικά φαινόμενα που μπορεί να έλαβαν χώρα την περίοδο της γέννησης του Ιησού, για να καταλήξουμε στα πιο πιθανά, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν την παρατήρηση στην οποία αναφερόμαστε.

Το θέμα του “Αστέρα των Χριστουγέννων” προσφέρει μια πολύ ωραία ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, ώστε να συζητήσουμε για τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια, διάττοντες αστέρες και βροχές διαττόντων, κομήτες, πλανήτες, υπερκαινοφανείς αστέρες και άλλα θέματα Παρατηρησιακής Αστρονομίας.

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Ομιλήτρια η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Δρ. Αστροφυσικής στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την παρατήρηση από το τηλεσκόπιο θα καθοδηγήσει ο Δημήτρης Τσιμπίδας, Αστρονόμος – Φυσικός Διαστήματος στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490036. (Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη 10:00 – 14:00). Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος, κρατήσεις θα γίνονται έως την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί