ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μαγεία του Νυχτερινού Ουρανού

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Η Κοινότητα Μονολίθου και η Ομάδα Εργασίας για την πιστοποίηση της Μονολίθου ως Διεθνούς Κοινότητας Σκοτεινού Ουρανού σας προσκαλούν σε μια βραδιά γεμάτη Άστρα και Μουσική. Μια μοναδική εμπειρία σας περιμένει στη Μονόλιθο Ρόδου την βραδιά της 12ης Αυγούστου, κάτω από τον έναστρο ουρανό μακριά από τα φώτα της πόλης.

Ξεναγοί σε αυτή τη μαγική βραδιά θα είναι:

• Η Κοινότητα Μονολίθου με σκοπό τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
• Η Αστροφυσικός Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου, που θα μας ξεναγήσει στις ομορφιές και τα μυστήρια του Σύμπαντος και την ανυπέρβλητη αξία του σκοτεινού ουρανού.
• Η Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη, που θα μας μαγέψουν με μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από τα άστρα, (Συμπράττουν: Δ. Ιωσήφ πιάνο, Λ. Σακελλαρίδης βιολί, Ε. Ζαράκη σόλο τραγούδι).
• Ο ερασιτέχνης αστρονόμος Στράτος Κουφός, που θα μας ξεναγήσει στον έναστρο ουρανό με τα τηλεσκόπια του ερασιτεχνικού αστεροσκοπείου Ρόδου “Εύδημος”.

Mια συναρπαστική Κοσμική και Γήινη εμπειρία που προσφέρει έμπνευση και γνώση για τα έργα της Φύσης και του Κόσμου, ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Σάββατο 12 Αυγούστου στις 20:30
Αμφιθέατρο Μονολίθου (πλατεία Μαρίας Μαλανδρή)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του ΔΟΠΑΡ
Χορηγός επικοινωνίας: Τηλεόραση Ίριδα

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί