ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η παρατήρηση της ολικής έκλειψης Ηλίου στο Μεξικό

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στις 21:30 στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΑΕΣ,

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στις 21:30 στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο όπου θα γίνει παρουσίαση της πρόσφατης ολικής Έκλειψης Ηλίου που παρατήρησε ομάδα Ελλήνων Ερασιτεχνών Αστρονόμων και Αστροφυσικών στις 8 Απριλίου 2024 στο Durango του Μεξικού.

Οι ολικές εκλείψεις Ηλίου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα που μπορείς να παρατηρήσεις στην Γη. Αν δεις μία το πιο πιθανό είναι να θες να παρατηρήσεις και άλλες. Η εκλειπτική μας ομάδα έχει 10 στις 10 επιτυχημένες παρατηρήσεις ολικών εκλείψεων Ηλίου από το ένα άκρο του πλανήτη στο άλλο. Γιατί όμως έχουμε ολικές εκλείψεις ; Γιατί πρέπει να ταξιδέψουμε για να τις παρατηρήσουμε ; Πως οργανώνεται το ταξίδι και πως μπορούμε να παρατηρήσουμε και να φωτογραφίσουμε το φαινόμενο.

Τις απαντήσεις θα τις δώσουν τρία μέλη της εκλειπτικής ομάδας. Η Αστροφυσικός του Αστεροσκοπείου Αθηνών Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού και οι έμπειροι κυνηγοί εκλείψεων Αντώνης Φαρμακόπουλος & Νίκος Τρεμούλης.

Πέρα της έκλειψης θα παρουσιαστούν και τα αξιοθέατα του μαγευτικού Μεξικού από την ενδοχώρα έως την εξωτική χερσόνησο Γιουκατάν ακολουθώντας τα μονοπάτια των Αζτέκων και των Μάγια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί