ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ίδρυμα Ευγενίδου – Νέες παραστάσεις και εργαστήρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση:
«Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος»
Πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

«Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στη διαστολή του Σύμπαντος» είναι ο τίτλος της νέας παράστασης, που κάνει πρεμιέρα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018.

Τις παραστάσεις θα προλογίσει ο Δρ. Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Πλανηταρίου, παρουσιάζοντας ένα «ζωντανό» ταξίδι από το Ηλιακό μας σύστημα ως τις εσχατιές του Σύμπαντος με την βοήθεια του εντυπωσιακού προσομοιωτή του Πλανηταρίου!

Την ημέρα αυτή (Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018) θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση. Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο που ακολουθεί: Πληροφορίες 

Εργαστήρια στο UTech Lab

Toν Νοέμβριο και Δεκέμβριο στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου πραγματοποιείται το εργαστήριο Stop Motion εμπνευσμένο από την παράσταση του Πλανηταρίου “Ζωή στο Σύμπαν”.

Stop Motion Animation “Ζωή στο Σύμπαν”

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά εισάγονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινουμένου σχεδίου και εξοικειώνονται περισσότερο με την τεχνική του stop motion. Στην συνέχεια δημιουργούν μία δική τους μικρή ταινία με θέμα τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες, όπως τις αναζητούν οι επιστήμονες. Το θέμα της ταινίας είναι εμπνευσμένο από την παράσταση του Πλανηταρίου «Ζωή στο Σύμπαν».

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο 24/11, ώρα 10:30-12:00

Παρασκευή 7/12, ώρα 17:00-18:30
.

Ταυτόχρονα, το εργαστήριο Επαυξημένης Πραγματικότητας μας παρουσιάζει τον κόσμο της νέας αυτής τεχνολογίας και των εφαρμογών της.

Επαυξημένη Πραγματικότητα

Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην έννοια της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality). Μέσα από αποσπάσματα video και συζήτηση, οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν τη διάκριση μεταξύ πραγματικότητας, εικονικής και επαυξημένης. Πάντα με τη χρήση αποσπασμάτων video ενημερώνονται για το εύρος των εφαρμογών αυτής της τεχνολογίας και στη συνέχεια καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο 17/11, ώρα 10:30-12:00

Παρασκευή 30/11, ώρα 17:00-18:30

Τετάρτη 12/12, ώρα 17:00-18:30

 

Παράλληλα, συνεχίζονται τα εργαστήρια Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress, Εισαγωγή στο Arduino, 3D PrintingHTML: Σχεδίασε την πρώτη σου εφαρμογή και SketchUp: Σχεδιάζοντας για τους Αστροναύτες.

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί