ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ημιτελική φάση του διαγωνισμού Odysseus II

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, από τις 9.00 μέχρι τις 18.00 θα διεξαχθεί στο ΝΟΗΣΙΣ η ημιτελική φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Επιστήμης του Διαστήματος Odysseus II.

Στόχος του διαγωνισμού είναι μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν την επιστημονική μάθηση με τη βιωματική εμπειρία, να εμπνεύσει νέους από την Ευρώπη να ασχοληθούν με την επιστήμη του διαστήματος (περισσότερες πληροφορίες στο www.odysseus-contest.eu). Το διαγωνισμό υποστήριξαν εκπαιδευτικοί, ερευνητές, ανάμεσά τους και του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), καθώς και άτομα από τον ιδιωτικό τομέα με εξειδίκευση σε θέματα αστρονομίας και διαστημικών εφαρμογών, τα οποία συμμετείχαν εθελοντικά ως αξιολογητές και μέντορες.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων των συμμετεχόντων θα ακολουθήσει στις 17.00 ομιλία ανοικτή για το κοινό του κ. Βασίλη Χαρμανδάρη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ με τίτλο «Αναζητώντας την αλήθεια με το φως».

Είσοδος ελεύθερη.
.
Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-15.00)
E mail: [email protected]
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter
.
Επιστροφή στην κορυφή κουμπί