ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Jazz ήχοι και νυχτερινή παρατήρηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Οι θερινές εκδηλώσεις ξεκινούν στο Αστεροσκοπείο στο Θησείο με δύο δράσεις που συνδυάζουν την αστρονομία και την μουσική, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για μια εισήγηση – ομιλία σχετικά με τον «ήχο» του διαστήματος, αλλά και συναυλία jazz μουσικής με έμφαση στις νέες τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα:

Σάββατο 26 Μαΐου, ώρα 19:00

Ήχοι του Σύμπαντος: Πραγματικότητα ή Ψευδαίσθηση;

 

Ομιλία στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου από τον Ανδρέα Φλώρο, αναπληρωτή καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το θέμα της ομιλίας του « Ήχοι του Σύμπαντος: Πραγματικότητα ή Ψευδαίσθηση;». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ομιλητή και παρατήρηση του ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Γενική είσοδος 5 ευρώ. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων.

 

Πέμπτη 31 Μαΐου, ώρα 21:00

Συναυλία από το μεταπτυχιακό Jazz του Πανεπιστημίου Αθηνών

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Μουσικού Μάη 2018», που για όγδοη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον κήπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στο λόφο Νυμφών στο Θησείο. Μια βραδιά στην οποία συμμετέχουν οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «εκτέλεση/ερμηνεία της jazz μουσικής και νέες τεχνολογίες». Υπεύθυνος διδάσκων: Δημήτρης Βασιλάκης. Συντονισμός: Αναστασία Γεωργάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

Θα ερμηνευτούν έργα των Miles Davis, Wayne Shorter, Oliver Nelson, John Coltrane, Antonios Carlos Jobim, Thelonius Monk, Fela Kuti, Rodgers and Hart κ.α.σε ενορχηστρώσεις των μουσικών που φοιτούν στο μεταπτυχιακό.

Συμμετέχουν οι:

Nastazia Beikof, Ναταλία Κοτσάνη, Χριστίνα Ψύχα – φωνητικά

Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος – σαξόφωνα

Τηλέμαχος Μούσας, Μέμος Πιλαφτσής – κιθάρες

Γιώργος Κωνσταντελάκης – πλήκτρα

Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος – μπάσο

Αλέξανδρος Καραλιάς – τύμπανα

Δημήτρης Βασιλάκης (διδάσκων) – σαξόφωνα

 

Η είσοδος στην συναυλία είναι ελεύθερη, με παροχή δελτίων (200 ο μέγιστος αριθμός) στην είσοδο.

Όποιοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν με παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο έως τις 24:00. Γενική είσοδος 2,5 ευρώ.

 

Πληροφορίες στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του ΕΑΑ:

210 3490160, 210 3490036 και [email protected]

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί