ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Καλλιτεχνικές φωτογραφίες του Κρόνου από το James Webb (βίντεο)

Το διαστημικό τηλεσκόπιο κατέγραψε υπέροχες ασπρόμαυρες εικόνες του πλανήτη.

Μια ακόμη πτυχή του μας αποκάλυψε το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος. Το James Webb έστρεψε το βλέμμα του στον Κρόνο και κατέγραψε νέες εικόνες του οι οποίες θα μπορούσαν άνετα να τοποθετηθούν σε μια έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Οι εικόνες καταγράφηκαν στις 24 και 25 Ιουνίου και ο πλανήτης αποτυπώνεται με εντυπωσιακό τρόπο μαζί με τα δαχτυλίδια του που μοιάζουν να έχουν ένα φωτισμό τύπου Neon.

Οι εικόνες που καταγράφουν τα τηλεσκόπια είναι ασπρόμαυρες και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη συνέχεια είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας που γίνεται με τοποθέτηση αποχρώσεων διαδικασία που γίνεται όχι για αισθητικούς λόγους αλλά για να τονιστούν οι λεπτομέρειες της κάθε εικόνες, οι διαφορετικές κοσμικές δομές, διαστημικά σώματα και κάθε είδους στοιχεία που συνθέτουν την κάθε εικόνα ώστε να γίνεται κατανοητό το τι βλέπουμε σε αυτές τις εικόνες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος που συμμετέχει μαζί με την NASA στη λειτουργία του τηλεσκοπίου αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις αρχικές ασπρόμαυρες εικόνες που κατέγραψε πριν από λίγα 24ωρα το James Webb από τον Κρόνο. Οι συγκεκριμένες εικόνες ελήφθησαν στο πλαίσιο μιας μελέτης που κάνουν αστρονόμοι του Πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία για τον Κρόνο θέλοντας να αποκαλύψουν νέα στοιχεία για τον πλανήτη, τους εντυπωσιακούς του δακτυλίους αλλά και τα δεκάδες φεγγάρια του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί