ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Καλοκαιρινό πρόγραμμα συναντήσεων ΣΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα συναντήσεων θα εγκαινιάσουμε μια νέα πρωτοβουλία που θα είναι η επίσκεψη μελών του συλλόγου σε ιδιωτικούς χώρους με τηλεσκόπια. Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται περισσότερο σε καινούργια μέλη χωρίς πρότερη εμπειρία παρατήρησης, με σκοπό την εκπαίδευσή τους στην εγκατάσταση και στη χρήση εξοπλισμού (στήσιμο τηλεκσοπίου) όσο και στην ίδια την παρατήρηση. Επιπλέον αυτών θα έχουμε και μια τουλάχιστον ανοιχτή συνάντηση με ομιλία και γενικότερη συζήτηση καθώς και οργανωμένη εκδρομή στην 13η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων.

Το Σεπτέμβριο θα έχουμε μια παρουσίαση από τον Θανάση Ευαγγελόπουλο (υπολειπόμενη από τα περυσινά σεμινάρια αστρονομίας) καθώς και την Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Πιο αναλυτικά:

  • 27 ή 28 Ιουνίου: παρατήρηση από τον ιδιόκτητο χώρο του Ιάκωβου Στρίκη (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών – αποκλειστικά για μέλη ΣΕΑ).
  • 6 Ιουλίου: συνάντηση στο Έναστρον, με ομιλία του Γρηγόρη Μαραβέλια “15 χρόνια δράσεων ΣΕΑ”.
  • 19 Ιουλίου: Αστική ουρανογραφία από τον Θανάση Ευαγγελόπουλο, οπτική και ψηφιακή παρατήρηση στον ιδιόκτητο χώρο/αστεροσκοπείο του Μάνου Καρδάση (αποκλειστικά για μέλη ΣΕΑ).
  • 2-4 Αυγούστου: 13η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων, Φιλιππαίοι Γρεβενών.
  • 15 Σεπτεμβρίου: ομιλία του Θανάση Ευαγγελόπουλου, Έναστρον.
  • 29 Σεπτεμβρίου: Γενική Συνέλευση ΣΕΑ (αποκλειστικά για μέλη)

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανανεώσουμε την παρούσα σελίδα με τις ακριβείς ώρες και τόπους συνάντησης. Οποιαδήποτε επικοινωνία για τα μέλη του συλλόγους θα γίνει αποκλειστικά από την λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

https://hellas-astro.gr/πρόγραμμα-συναντήσεων-καλοκαίρι-2019/

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί