ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Απρίλιος 2015 – Μήνας Τεχνητών Αντικειμένων

Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας

Εισηγητής:  Πιέρρος Παπαδέας, Συντονιστής Τομέα Τεχνητών Αντικειμένων Σ.Ε.Α.

Σε αυτή τη σειρά παρουσιάσεων/εργαστηρίων θα πραγματοποιήσουμε μια εισαγωγή στην παρατήρηση των τεχνητών αντικειμένων, δορυφόρων και μη, και στις παρατηρισιακές τεχνικές τους.

Θα πραγματοποιηθούν (τουλάχιστον) 2 συναντήσεις, ξεκινώντας από τις 4 Απριλίου μέχρι και τις 25 Απριλίου,  όπου θα γίνουν μια παρουσίαση για τα τεχνητά αντικείμενα, την ιστορία τους και τις ιδιότητες τους.  Στην συνέχεια θα γίνει παρουσίαση και πρακτική άσκηση της μεθοδολογίας ψηφιακής παρατήρησης τους (οπτικής ή ραδιοκυμματικής) , επεξεργασίας των αποτελεσμάτων και ανάλυσης. Τέλος αν ο καιρός και οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιθεί εξόρμηση “κυνήγι” δορυφόρου σε κοντινή στο λεκανοπέδιο περιοχή.

Να τονίσουμε ότι δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση για να συμμετέχει κανείς και οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλους. Θα ακολουθήσουμε το παρακάτω πρόγραμμα, με τη κάθε συνάντηση να διαρκεί περίπου 2 ώρες:

Σάββατο 4 Απριλίου:  11:00 στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης)

– Εισαγωγή στα τεχνητά αντικείμενα

Σάββατο 18  Απριλίου: 11:00 στο hackerspace.gr (Αμπατιέλου 11, Αθήνα)

– Παρατηρησιακές τεχνικές τεχνητών αντικειμένων

Σάββατο 25  Απριλίου: (ο χώρος και χρόνος θα ανακοινωθούν)

–  Παρατήρηση πεδίου σε κοντινή περιοχή στην Αθήνα

 

Βεβαίωση:

Όλες οι ομιλίες είναι ελεύθερες για όλους. Για όσους θα θέλουν να πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης (για τα μη μέλη υπάρχει επιπλέον μια συμβολική επιβάρυνση των 5 ευρώ) θα πρέπει να παραβρίσκονται σε όλες τις συναντήσεις.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί