ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΕΝΤΡΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

«Μουσικοί Αστερισμοί» τον Μάιο στο Αστεροσκοπείο στο Θησείο.

Στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Μουσικοί Αστερισμοί» που πραγματοποιούνται στους εξωτερικούς χώρους του Αστεροσκοπείου στο Θησείο και κάτω από τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό, σας καλούμε σε τρεις ατμοσφαιρικές μουσικές βραδιές που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (30/05, 31/05 & 01/06).

Μουσικοί από το ευρύτερο φάσμα του πειραματικού ακουστικού, της ηλεκτρονικής μουσικής, της jazz, του σκοτεινού electronic rock και της darkpop, πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν, χρησιμοποιούν “ήχους από το διάστημα”, ερευνώντας τις σχέσεις επιστήμης και τέχνης σε ένα μουσικό ταξίδι κάτω από το νυχτερινό ουρανό.

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 | ώρα 20:30
Ιάσονας Καφετζής – Local Heroes

Mια μοναδική μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον υπέροχο κήπο του Αστεροσκοπείου με τους Ιάσονα Καφετζή και Local Heroes.

Ο τραγουδοποιός Καφετζής Ιάσονας, σε μία παύση από τις ηχογραφήσεις του πρώτου προσωπικού του δίσκου,  συστήνεται στο ευρύ κοινό πλαισιωμένος από τους χαρισματικούς μουσικούς της μπάντας του. Σ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τόσο πρωτότυπες δημιουργίες όσο και «πειραγμένες» προσεγγίσεις τραγουδιών της εγχώριας μουσικής σκηνής με ήχο από soul/funk και rock επιρροές των 70-80s.

Συμμετέχουν οι: Ιάσονας Καφετζής, κιθάρες, φωνητικά, ενορχηστρώσεις / Χρήστος Βίγκος, drums, φωνητικά / Έρικ Παναγόπουλος, κιθάρες / Αλέξανδρος Δελής, μπάσο / Πέτρος Κασιμάτης, τρομπέτα, φωνητικά / Βίκτωρας Τσιλιμπάρης, πλήκτρα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/share/V64uc3Gt74DGzppk/

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | ώρα 20:30
Μουσικά Διαστήματα- Ghone

Τα «Μουσικά Διαστήματα» είναι ένα ταξίδι με πρωτότυπες συνθέσεις, σύγχρονα ακούσματα, αυτοσχεδιασμούς και ενορχηστρώσεις με ηλεκτρονικούς ήχους και “ήχους από το διάστημα” – ηχοποιημένα δεδομένα αστρονομικών φαινομένων.

Baroque και jazz μελωδίες ερμηνεύονται με τρόπο πρωτότυπο, επηρεασμένο από τις μουσικές διαδρομές τριών καλλιτεχνών οι οποίοι εμπλέκουν την ερευνά τους στη μουσική και τις επιστήμες με τη μουσική ερμηνεία.

Μια συνεργασία που αναδεικνύει τον πειραματισμό και την διασύνδεση μεταξύ επιστήμης και τέχνης.

Συμμετέχουν οι: Τηλέμαχος Μούσας, κιθάρα, μουσικό πριόνι / Γιώργος Κωνσταντελάκης, πιάνο /  Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, φωνητικά.

Την ίδια βραδιά το ηχητικό όχημα εξερεύνησης του Γιάννη Κοντανδρεόπουλου, Ghone, θα μας ταξιδέψει από την ηλεκτροακουστική μουσική, την drone της Ασιατικής παράδοσης, τις ηχογραφήσεις πεδίου και τα προετοιμασμένα όργανα, στα modular synthesizers και τον καθαρό θόρυβο, χωρίς συγκεκριμένες στυλιστικές εμμονές ή όρια.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/480036554590189

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 | ώρα 20:30
King Garcia – Moon Moth – Marva von Theo

Οι King Garcia, Moon Moth και Marva von Theo, συμπράττουν για μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία, που θα ικανοποιήσει κάθε ανήσυχο και απαιτητικό ακροατή.

Οι King Garcia, ένα κουαρτέτο με βάση την Αθήνα, τραγουδά την ψυχή του χωρίς να χρησιμοποιεί φωνητικά. Ένα συγκρότημα τεσσάρων καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε ένα κρύο βράδυ τον Οκτώβριο του 2019. Οι King Garcia, μόλις ολοκλήρωσαν το ντεμπούτο τους album που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Βαριά μουσική, τρομπέτες και κλαρίνα περιτριγυρισμένα από δειγματικούς ήχους που γεμίζουν το δωμάτιο σε ένα βαρύ φως.

Οι Moonmoth σχηματίστηκαν το 2022 και η μουσική τους, γεμάτη περίεργους σκοτεινούς ήχους με συναισθηματικά interludes, μπορεί να περιγραφεί ως theatrical dark pop. Συνδυάζουν τον ακουστικό ήχο της κλασικής κιθάρας με τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία των synths για να δημιουργήσουν μια ambient και ονειρική ατμόσφαιρα. Ο λυρισμός των διπλών γυναικείων φωνητικών, σε μια αρχέγονη συμφωνία με τα υποβλητικά minimal beats και τις τελετουργικές αρμονίες της κιθάρας, αποπλανούν τον ακροατή προς ένα ηχητικό τόπο θυσίας και αναγέννησης.

Οι Marva Von Theo θα εξομολογηθούν μελαγχολικές ιστορίες από ονειρικούς πλανήτες καθώς οι κινηματογραφικές Sci-fi Pop ατμόσφαιρες τους θα ξετυλίγονται στον νυχτερινό ουράνιο θόλο της Αθήνας. Σχηματίστηκαν το 2017 από την Μάρβα Βούλγαρη (vocals, songwriting) και τον Τεό Φοινίδη (synths, composition, production) και έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους («Dream within a Dream» 2018, και «Afterglow» 2021) που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη αισθητική τους, τις πολυδιάστατες, ευρηματικές συνθέσεις τους, τα εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και τους ιδιαίτερα μελαγχολικούς στίχους πάνω σε χορευτικά beats.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/s/king-garcia-moon-moth-marva-vo/265846563216492/

Εισιτήρια και για τις τρεις βραδιές μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα: https://tickets.astro.noa.gr

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί