ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, Σάββατο 4 Απριλίου

21

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, Σάββατο 4 Απριλίου

Μερικοί χρησιμοποιούν τηλεσκόπια για να κατασκοπεύσουν με ασφάλεια άγρια ζώα, την ώρα που αυτά ασχολούνται με τις παράξενες συνήθειές τους.

Άλλοι από το απέναντι μπαλκόνι βλέπουν τα χαρτιά που κρατάει κάποιος και ειδοποιούν ανάλογα τον αντίπαλό του και φίλο τους.

Εμείς όμως στρέφουμε τα τηλεσκόπια σαν αντιαεροπορικά πολυβόλα στον ουρανό. Προσπαθούμε να καταρρίψουμε νεφελώματα και αστρικά σμήνη, πολλαπλούς αστέρες και πλανήτες.

Έτσι μπορούμε να αποθαυμάσουμε τις λεπτομέρειες των σωμάτων αυτών, να στροβιλιστούμε στο χάος, να νιώσουμε ένα με αυτό που αγαπάμε.

Και ξέρετε κάτι; Μια στις τόσες καταφέρνουμε να αγγίξουμε με την άκρη του δακτύλου μας τους πολικούς πάγους του Άρη και να δούμε το κορμί της Σελήνης να σκεπάζει τον αδηφάγο Ήλιο.

Πώς λειτουργούν όμως όλ’ αυτά; Πόσα είδη και ποιότητες υπάρχουν; Τι είναι η ισημερινή στήριξη και τι η «αράχνη»; Τι είναι το καταδιοπτρικό και τι το dobsonian; Φακοί ή καθρέπτες είναι καλύτερα; Πόσα πρέπει να ξοδέψω για να θαυμάσω τον ουρανό;

Απαντήσεις σ’ όλα αυτά και σε πολύ περισσότερα θα πάρουμε από τους Παύλο Βλάχο και Θεόδωρο Μάττα

Υ.Γ. Ο πρώτος είναι καταπληκτικός αστροφωτογράφος με χιλιάδες ώρες αστρικής παρατήρησης στο ενεργητικό του.

Ο δεύτερος είναι καταξιωμένος φωτογράφος της άγριας φύσης.

Σάββατο 4 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου, Αλεξανδρείας 113.

***

Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων:http://www.ofa.gr/seminaria/

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού.

***
ofa logo

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

facebook feed flickr google_plus pinterest twitter youtube
Επιστροφή στην κορυφή κουμπί