ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σεμινάριo: Η εμφάνιση της ζωής στο Σύμπαν ως χημικό φαινόμενο, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Εμφάνιση ζωής στο Σύμπαν; Πως; Πότε; Που; Γιατί;

Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες της εμφάνισης της ζωής στο Σύμπαν τουλάχιστον μια φορά. Ο υπέροχος πλανήτης που ζούμε, και που προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τον κάνουμε μη βιώσιμο, μαρτυρά αυτό το φαινόμενο.

Πως όμως εμφανίστηκε η ζωή στη Γη μας;
Μήπως εξωγήινοι άδειασαν τα σκουπίδια τους από το διαστημικό τους κρουαζιερόπλοιο, την ώρα που έκαναν τουρισμό πριν 3,5 δις χρόνια; Τότε μετατίθεται το πρόβλημα στο… από που προήλθαν αυτοί;

Οι επιστήμονες, φυσικοί, χημικοί και πολλοί άλλοι αρχίζουν εδώ και μερικές δεκαετίες να ψηλαφούν το ερώτημα και να προσπαθούν να βρουν μια πιθανή απάντηση σ’ αυτό. Όχι δεν καταφέραμε ακόμα να κατασκευάσουμε ζωή στο δοκιμαστικό σωλήνα.

Γι’ αυτές μας τις προσπάθειες θα μας μιλήσει ο… άξιος χημικός και ερασιτέχνης αστρονόμος ταυτοχρόνως, Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

***

Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων: http://www.ofa.gr/seminaria/

***
ofa logo

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί