ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

2015 μερική…2017 Αμερική!! (ΟΦΑ)

Eclipse 2017
Η έκλειψη της 20ης Μαρτίου 2015 είναι πια παρελθόν. Όμως κατά την διάρκεια της παρατήρησης της στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης οι ερωτήσεις άρχισαν να πλανώνται στον αέρα.
Πότε ακριβώς είναι η έκλειψη της Αμερικής; Από ποιες πολιτείες θα είναι ορατή; Πόση η διάρκεια της; Θα πάμε στο Grand Canyon; Το Kennedy Space Center είναι κοντά; Πόσο μακρυά είναι ο Νιαγάρας από το μονοπάτι της ολικότητας;
Η 21η Αυγούστου 2017 πλησιάζει. Οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής θα έχουν την τιμητική τους καθώς η ολική έκλειψη Ηλίου θα είναι ορατή μόνο από την χώρα αυτή και όπως είναι φυσικό, θα πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς εκλείψεις του 21ου αιώνα.
Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας προγραμματίζει να βρεθεί για άλλη μια φορά στο μονοπάτι της ολικότητας θαυμάζοντας το μοναδικό αυτό φαινόμενο.

Για να γίνει αυτό δυνατό και να οργανωθεί μια όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδρομή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από σήμερα.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται, καλούνται την Κυριακή 26 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα Πτολεμαίων στα γραφεία του Ομίλου για μια πρώτη συνάντηση.

Σκοπός της συνάντησης μας, αφού δούμε πρώτα μια πολύ μικρή παρουσίαση με τα στοιχεία της έκλειψης, είναι να ανταλλάξουμε ιδέες, σκέψεις και προτάσεις για την μεγάλη αυτή εξόρμηση.

Καλή αρχή λοιπον!

Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ταμίας ΟΦΑ

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133
www.ofa.gr
Επιστροφή στην κορυφή κουμπί