ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Odysseus ΙΙ: Διαγωνισμός Επιστήμης του Διαστήματος 2015-2016 – Οι νικητές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Επιστήμης του Διαστήματος Odysseus II 2015-2016 και οι νικητές ανακοινώθηκαν κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Euro Space Centre, στο Βέλγιο.

Στην κατηγορία Explorers (17-22 ετών) νικήτρια ήταν η Alice Antonelli από την Ιταλία και το project της αφορούσε την κατασκευή ενός αερόστατου σε συνδυασμό με μονοπλάνο για μετεωρολογικές παρατηρήσεις.

Στην κατηγορία Pioneers (14-18 ετών) νικήτρια ήταν η ομάδα LEARS από την Πορτογαλία που αποτελούνταν από τους Carlota Fernandes, Diogo Goncalves και Nelson Rebelo με coach την Cristina Pinho. Το project τους αφορούσε την κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου rover εξοπλισμένου με αισθητήρες για να αναλύει τις συνθήκες περιβάλλοντος.

Στην κατηγορία Skywalkers (7-13 ετών) στους Seniors νικητής αναδείχθηκε o Baris Bilici από τη Γαλλία με την εικόνα “La vie dans l’univers” και στους Juniors ο Ivan Rubcic από την Κροατία με την εικόνα “Into the space by rocket”.

Το Βραβείο Κοινού πήρε η εικόνα “Α civlization that has developed a very high technological standard!!” του Μενέλαου Ράπτη, από την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, τα βραβεία, φωτογραφίες των νικητών και βραβευμένα έργα πατήστε εδώ.

ΝΕΟΣ κύκλος του διαγωνισμού
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί εκ νέου το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Η ημερομηνία έναρξης υποβολής συμμετοχών είναι η 1/9/2016. Μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές από όλη την Ευρώπη καλούνται να συμμετάσχουν. Για περισσότερες πληροφοριές για το διαγωνισμό Odysseus II 2016-2017 που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο 2016 πατήστε εδώ.

Πηγή: Νόησις

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί