ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλία 13/11/2022 – Διαστημικός Τουρισμός

Την ερχόμενη Κυριακή, 13η Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8 μ.μ. αρχίζουν οι μηνιαίες ομιλίες της φετινής χρονιάς. Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Β1 του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ηςΟκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου) από την Αποστολία Γιαννοπούλου φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με θέμα: «Διαστημικός τουρισμός».

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ταξιδέψετε πέρα από τη Γη; Να εξερευνήσετε το Διάστημα με τα μάτια ενός ταξιδιώτη; Την ευκαιρία αυτή σας προσφέρει ο τομέας του Διαστημικού Τουρισμού, ο οποίος θεωρείται ο πλέον ανερχόμενος στο χώρο της Διαστημικής Βιομηχανίας. Έναν τομέα σύγχρονο με έντονο ανταγωνισμό, υψηλά ποσοστά κέρδους και προοπτικές ανάπτυξης. Όλα αυτά, λοιπόν, και ακόμη περισσότερα είναι οι λόγοι για τους οποίους οι σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας είναι όλες στραμμένες στο Διάστημα.

Η διάλεξη στοχεύει στη γνωριμία του κοινού με τους δημοφιλέστερους τρόπους να ταξιδέψουμε, τα κόστη αυτών, τα σενάρια επαναχρησιμοποίησης των πυραύλων, καθώς και το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τη πραγματοποίηση τέτοιων «εκδρομών». Εκδρομών που σηματοδοτούν μια νέα ευκαιρία για ανακαλύψεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες γιατί…

…Κάθε ταξίδι είναι μια πρόκληση για αναζήτηση καινούριων κόσμων. Τo Διάστημα κρύβει πολλά και προσδοκά από τον καθένα μας να του ανοίξει τη πύλη του. Φυσικά υπάρχουν δυσκολίες, και ίσως ανακύψουν πολύ πιο περίπλοκες στη πορεία, αλλά πρέπει πάντα να τις προσεγγίζουμε με μια διαφορετική οπτική. Γιατί το όνειρο του παρόντος είναι η πραγματικότητα του αύριο!

Σύντομο βιογραφικό

Η Αποστολία Γιαννοπούλου είναι φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και Ερασιτέχνης Αστρονόμος. Έχει ολοκληρώσει τη φοίτηση της στη Σχολή Αστρονομίας του Βόλου με βαθμό άριστα κατακτώντας και βραβείο πρωτότυπης αστροκατασκευής. Πλέον, είναι καθηγήτρια στη Σχολή και δραστηριοποιείται στη διάδοση της Διαστημικής με επισκέψεις/ δραστηριότητες σε σχολεία της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και εξωτερικός συνεργάτης του TALOS ed-UTH στο Θερινό Camp. Ήταν εισηγήτρια στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας των Πατρών.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί