ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομιλία και Γενική Συνέλευση ΕΕΑΕ, 3.3.2024 στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΕΑΕ,

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει  την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Διαλέξεων, Ίδρυμα Ευγενίδου, Είσοδος από Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο, με ώρα προσέλευσης 18:00-18:30. Να έχετε υπόψη ότι το πάρκινγκ δεν είναι τόσο εύκολο στην περιοχή, οπότε συνυπολογίστε το χρόνο που θα χρειαστείτε για να βρείτε θέση.

Στη συνάντηση αυτή θα ξεκινήσουμε με ομιλία του Δημήτρη Μπότση, με θέμα  “Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) στην Αστρονομία”.

Τα μεγάλα δεδομένα αποτελούν τον σύγχρονο «χρυσό» και καύσιμο στην νέα οικονομία, όμως πώς αφορούν την Αστρονομία;Ξεκινώντας από κάποιους βασικούς ορισμούς, θα δούμε πώς τα αστρονομικά δεδομένα συλλέγονται από τα όργανα παρατήρησης  και τελικά πόσο «μεγάλα» είναι. Θα εξετάσουμε τα εργαλεία επεξεργασίας και αποθήκευσής τους.  Θα δούμε ποιά είναι  η επίδρασή τους στην σύγχρονη Αστρονομία και θα αναφέρουμε πώς οι ερασιτέχνες αστρονόμοι μπορούν  να ασχοληθούν με την αστρονομική έρευνα και παρατήρηση μέσω των μεγάλων δεδομένων.Τέλος θα αναφερθούμε στους τομείς που αναμένουμε πρόοδο και νέα γνώση στο μέλλον, τομείς όπως οι εξωπλανήτες, η σκοτεινή ενέργεια και σκοτεινή ύλη.

Μετά την ομιλία και τις τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, θα ακολουθήσει η ετήσια τακτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΕΑΕ.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης έχουν ως εξής:

1. Υποβολή του απολογισμού του Δ. Σ. πάνω στα πεπραγμένα του 2023.2. Υποβολή του ισολογισμού και απολογισμού  διαχείρισης3. Έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής στα παραπάνω4. Έγκριση του απολογισμού, ισολογισμού και των πεπραγμένων του Δ.Σ.5. Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη6. Κατάθεση σχεδίου δράσεων για το 2024.7. Υποβολή και έγκριση του προϋπολογισμού 2024.8. Άλλα θέματα και προτάσεις που θα υποβληθούν από το Δ.Σ και τα μέλη.Δικαίωμα ψήφου στη Γεν. Συνέλευση έχουν τα τακτικά μέλη που έχουν εγγραφεί στην ΕΕΑΕ τουλάχιστον έξι μήνες πριν τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή μέχρι και 04-09-2023, και είναι ταμειακά τακτοποιημένα, δηλαδή έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους τουλάχιστον μέχρι και το 2023 ή θα τις καταβάλουν μέχρι την έναρξη της Συνέλευσης (ετήσια συνδρομή 20€).  Ο ταμίας της Ένωσης θα είναι εκεί για να εξυπηρετήσει τα μέλη για την καταβολή της συνδρομής τους. Τα μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου μπορούν να παρακολουθήσουν τη Συνέλευση, αλλά δεν υπολογίζονται στην απαρτία.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει πάλι σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί και θα θεωρηθεί σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρισταμένων μελών.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί