ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομιλια στην Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων»

Πρόσκληση-Δελτίο Τύπου

Ο “Ωρίων” σας προσκαλεί στην επόμενη εκδήλωσή του που θα γίνει αυτή την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 21:00. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Το φως των αστεριών». Ομιλητής θα είναι ο κ. Αργύρης Δρίβας, φυσικός και μέλος του Ωρίωνα.

Η ομιλία περιλαμβάνει δύο απορίες, μια για αρχή και μία για επίλογο, και πέντε πράξεις: Τα δακτυλικά αποτυπώματα των αστεριών, η ληξιαρχική πράξη γέννησης του Σύμπαντος, βάζουμε θερμόμετρο στα αστέρια, αστέρια οδομετρητές και αστέρια Χιώτες, η βαρύτητα καμπυλώνει το φως (και καμιά φορά το καταπίνει). Το φως των αστεριών είναι η αφορμή για μια πρώτη γνωριμία με την Αστροφυσική.

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του υλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:

Facebook: http://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: http://twitter.com/orionasgr
Youtube: http://www.youtube.com/user/orionasgr

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
http://www.orionas.gr

orion-logo-official-small

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί