ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομιλία: Στυγνάζει γαρ Πυρράζων ο Ουρανός (το πιθανό τέλος του πλανήτη Γη)

Τετάρτη 22/5/2024, στις 20:00 στην αίθουσα 026 του Τμ. Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών του Ωρίωνα που φέτος φιλοξενούνται από το Τμήμα Γεωλογίας. Ο Κώστας Σταμάτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός PhD, θα δώσει ομιλία με τίτλο «Στυγνάζει γαρ Πυρράζων ο Ουρανός» την Τετάρτη 22/5/2024 και ώρα 20:00 στην αίθουσα 026 του Τμήματος Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Περίληψη ομιλίας
Η ομιλία αυτή θα διερευνήσει το πιθανό τέλος του πλανήτη Γη. Ποιες είναι οι κοσμικές δυνάμεις που μπορεί μια μέρα να διαμορφώσουν το πεπρωμένο; Από τις συγκρούσεις αστεροειδών μέχρι τα κοσμικά φαινόμενα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε! Ένα κοσμικό ταξίδι στην ανατριχιαστική πιθανότητα του αφανισμού μας από το υπερπέραν των άστρων. Στο ταξίδι δεν κρύβεται μόνο φόβος, αλλά και μια ευκαιρία για κατανόηση και προετοιμασία για να διασφαλίσουμε την ύπαρξή μας από το άγνωστο.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/772208271720200

Χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα 026 που βρίσκεται στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επισημαίνουμε πως λόγω του προσωρινού κλεισίματος της εισόδου από τον κυκλικό κόμβο του Πανεπιστημίου που εξυπηρετεί το Τμήμα Γεωλογίας, για να έρθετε με αυτοκίνητο πρέπει να μπείτε από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου (όπου είναι το φυλάκιο), να στρίψετε αριστερά στο φανάρι της Πρυτανείας προς την οδό Καζαντζάκη και μετά πάλι αριστερά στην οδό Υπατίας. Το κτήριο Γεωλογίας είναι το τελευταίο μεγάλο κτήριο που θα συναντήσετε πριν το τέλος του δρόμου.

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί