ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Χρόνος στη Σύγχρονη Φυσική

Πρόσκληση – Δελτίο Τύπου

Η επόμενη εκδήλωση του Ωρίωνα θα γίνει αυτή την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 20:30. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Ο Χρόνος στη Σύγχρονη Φυσική». Ομιλητής θα είναι ο κ. Χάρης Αναστόπουλος, λέκτορας του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περίληψη: Θα περιγραφεί πώς εμφανίζεται η έννοια του χρόνου στις θεμελιώδεις θεωρίες της σύγχρονης φυσικής, την κβαντική θεωρία, τη γενική σχετικότητα και τη θερμοδυναμική. Η κάθε θεωρία έχει τη δική της θεώρηση, και ειδικά μεταξύ της κβαντικής θεωρίας και της γενικής σχετικότητας υπάρχει πλήρης ασυμβατότητα, κάτι που είναι γνωστό ως “το πρόβλημα του χρόνου” στις θεωρίες της κβαντικής βαρύτητας. Τέλος, παρουσιάζονται οι βασικές ιδέες των προσπαθειών επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Επιπλέον, θα γίνει ενημέρωση για την επερχόμενη έκλειψη ηλίου της Παρασκευής 20 Μαρτίου και για τις εκδηλώσεις παρατήρησης της έκλειψης που θα οργανώσει ο Ωρίωνας.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 20:30 και χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλο το κοινό.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:

Facebook: http://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: http://twitter.com/orionasgr
Youtube: http://www.youtube.com/user/orionasgr

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
http://www.orionas.gr

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί