ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τη Γενική Σχετικότητα στην Κβαντική Βαρύτητα – Τετάρτη 19/11 – 20:30

Δελτίο τύπου – Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην επόμενη εκδήλωση του Ωρίωνα που θα γίνει αυτή την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 20:30. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Από τη Γενική Σχετικότητα στην Κβαντική Βαρύτητα: μία εκατονταετής αξιολόγηση». Ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Καλογερόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Weill Cornell Medical College του Qatar.

Περίληψη: Παρουσιάζονται, με απλοποιημένο τρόπο, μερικές από τις εξελίξεις των τελευταίων εκατό ετών στην Κλασική και την Κβαντική Βαρύτητα. Αρχίζοντας από μια σύντομη ανασκόπηση της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας, προχωράμε στις βασικές αρχές της Γενικής Σχετικότητας. Στη συνέχεια αναφέρονται μερικές από τις, έως τώρα, αποτυχημένες απόπειρες να βρεθούν κοντά η Γενική Σχετικότητα και η Κβαντική θεωρία. Σχολιάζονται και αξιολογούνται οι νέες γνώσεις, τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες κάθε προσέγγισης.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 20:30 και χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλο το κοινό.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:

Facebook: http://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: http://twitter.com/orionasgr
Youtube: http://www.youtube.com/user/orionasgr

Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
http://www.orionas.gr

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί