ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομιλία: Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και επιστήμη

Πρόσκληση-Δελτίο Τύπου
Σας προσκαλούμε στην επόμενη εκδήλωση του Ωρίωνα θα γίνει αυτή την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 20:30. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και επιστήμη». Ομιλήτρια θα είναι η κ. Φωτεινή Σερπάνου, φιλόλογος και μέλος του Ωρίωνα.
Περίληψη: Η παρουσίαση πραγματεύεται τη σχέση και την αλληλεπίδραση αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας και επιστήμης. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται με ιστορική αναδρομή οι προϋποθέσεις της γέννησης της φιλοσοφίας και οι περίοδοί της. Στη συνέχεια παρουσιάζονται συνοπτικά, κατά το δυνατόν, οι θέσεις σημαντικών φιλοσόφων. Στο δεύτερο μέρος συνδέονται οι θέσεις τους με τη σύγχρονη επιστημονική και φιλοσοφική πραγματικότητα.
Η εκδήλωση αρχίζει στις 20:30 και χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και ελεύθερη για όλο το κοινό.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου από το site μας www.orionas.gr αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων:
Με τιμή,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων»
Επιστροφή στην κορυφή κουμπί