ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2022 (Ινστιτούτο Αστροφυσικής-ΙΤΕ)

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2022, το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση στο Τμήμα Φυσικής, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, μεταξύ 18:00-22:00 (είσοδος από την κεντρική πύλη του τμήματος).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν φοιτητές από την Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης, διδακτορικοί φοιτητές, καθώς και εθελοντές, ετοιμάζοντας εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το Διάστημα, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.
Οι εν λόγω δράσεις θα αφορούν άτομα από 6 ετών και άνω.
Κρίνεται σκόπιμο η διεξαγωγή της εκδήλωσης να πραγματοποιηθεί με έως 150 άτομα συνολικά, συνεπώς καλείστε να δηλώσετε έγκαιρα την παρουσία σας με προκράτηση, διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, πατήστε εδώ.
Για τυχόν ερωτήσεις/διευκρινίσεις E-mail: [email protected] και τηλ: 2810394201

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος είναι ένας διεθνής εορτασμός της επιστήμης, της τεχνολογίας και της συμβολής τους στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε το 1999 ότι η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος θα εορτάζεται κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου. Αυτές οι ημερομηνίες τιμούν δύο γεγονότα:

α) 4 Οκτωβρίου 1957: Εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, του Sputnik 1, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξερεύνηση του διαστήματος
β) 10 Οκτωβρίου 1967: Η υπογραφή της Συνθήκης για τις Αρχές που διέπουν τις Δραστηριότητες των Κρατών στην Εξερεύνηση και τις Ειρηνικές Χρήσεις του Απώτερου Διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Σελήνης και των άλλων Ουράνιων Σωμάτων.

Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο σε σχολεία, πανεπιστήμια, επιστημονικά κέντρα, πλανητάρια, μουσεία, εταιρείες κλπ. Το 2021 έλαβαν χώρα πάνω από 6418 δράσεις παγκοσμίως σε 96 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα: https://www.worldspaceweek.org/
Στην παραπάνω ιστοσελίδα έχει δηλωθεί η αντίστοιχη εκδήλωση του ινστιτούτου: https://www.worldspaceweek.org/events/event-details/?eventID=53941

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί