ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παγκόσμια Eβδομάδα Διαστήματος 2023 στο ΕΚΠΑ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει, με την υποστήριξη των φοιτητών του, εκδήλωση στο Τμήμα Φυσικής, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ 17:00-22:00.

Ο Τομέας, η Ομάδα Διαστημικής Φυσικής, η ομάδα SpaceGates, η ομάδα του Διαστημικού Καφέ, φοιτήτριες και φοιτητές του Τομέα οργανώνουν τις εκδηλώσεις με θέμα το Διάστημα, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα. Για κάποιες εκδηλώσεις πιθανώς να χρειαστεί κράτηση θέσεων μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, η οποία θα αναρτηθεί στην παρούσα σελίδα.

Οδηγίες πρόσβασης στο Τμήμα Φυσικής:

Το Τμήμα Φυσικής βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Πρόσβαση με όχημα γίνεται μέσω της κεντρικής πύλης της Πανεπιστημιούπολης που βρίσκεται επί της οδού Ούλωφ Πάλμε. Στην είσοδο του Τμήματος Φυσικής, καθώς και δίπλα από το Τμήμα Μαθηματικών, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.
Πρόσβαση πεζών γίνεται και από την πύλη που βρίσκεται στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, (πιο κοντινή πύλη, τέρμα λεωφορείων 608, 235, 230) ή από την πύλη της Καισαριανής.
Τοποθεσία στο Google Maps: https://goo.gl/maps/yvyQKmDdPcvpEj6C7
Παρακαλούνται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους κάποιο σνακ και νερό, καθώς δεν λειτουργεί κυλικείο στο χώρο!

Διοργάνωση:
Τομέας Αστροφυσικής Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ http://astro.phys.uoa.gr/
Ομάδα Διαστημικής Φυσικής http://www.space.phys.uoa.gr/
SpaceGates https://spacegates.wordpress.com/
Διαστημικός Καφές http://www.space.phys.uoa.gr/space-coffee.html

*Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη της εκτόξευσης του πρώτου δορυφόρου του Σπούτνικ-1 στις 4 Οκτωβρίου 1954 και την έναρξη της ισχύος της Συνθήκης για το Διάστημα του ΟΗΕ στις 10 Οκτωβρίου 1967. Ο στόχος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, όπως δηλώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1999, είναι να “αυξήσει τα οφέλη από τις ειρηνικές χρήσεις της διαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη”. Είναι μια “διεθνής γιορτή για την επιστήμη και τεχνολογία και για τη συνεισφορά τους στη βελτίωση των συνθηκών ζωής για την ανθρωπότητα”. Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο σε σχολεία, πανεπιστήμια, επιστημονικά κέντρα, πλανητάρια, μουσεία, εταιρείες κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα: https://www.worldspaceweek.org/

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί