ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια Ημέρα της Γης στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Κυριακή 21 Απριλίου, 11:00-14:00

Την Κυριακή 21 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού!

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση “BioBlitz στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού“, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την iSea και τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας (ΠαράρτημαΧαλάστρας) του ΟΦΥΠΕΚΑ και το iNaturalistGR.

Την Κυριακή 21 Απριλίου, 11:00-14:00, μια μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ελάτε για να εξερευνήσουμε μαζί το φυσικό πλούτο του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού, στην περιοχή του Υγροτόπου Γαλλικού Ποταμού που βρίσκεται μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη, να καταγράψουμε τα ζώα και τα φυτά της περιοχής και να γίνουμε Επιστήμονες Πολίτες!

Δηλώστε συμμετοχή στη δράση εδώ: https://bit.ly/3PNj9F4
Σημείο Εκκίνησης: Υγρότοπος Γαλλικού (40.631246, 22.846434).

Για τη μεταφορά σας παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης με λεωφορείο από το Κέντρο της Θεσσαλονίκης!
Εξασφαλίστε τη μετακίνησή σας με το λεωφορείο σύντομα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Συνάντηση κι αναχώρηση στις 10:00 π.μ. (αυστηρά) μπροστά στην Καμάρα (40.631946, 22.951971). Η επιστροφή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 με άφιξη στην Καμάρα.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση, όπως και η μετακίνηση με το λεωφορείο είναι δωρεάν.

Για τη δράση θα χρειαστεί να κατεβάσετε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή iNaturalist και να κάνετε εγγραφή στο project της δράσης στο iNaturalist στον σύνδεσμο που θα βρείτε παρακάτω. Να έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο και μια φωτογραφική μηχανή ή κάμερα κινητού και να εξοπλιστείτε με καλή διάθεση!

Βρείτε το project καταγραφής βιοποικιλότητας του Bioblitz στο iNaturalistGR: https://bit.ly/49DYKcV

Το «Bioblitz στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος obSERVING NATURE, μέρος της πρωτοβουλίας για την προστασία εμβληματικών ειδών της Ελλάδας που χρηματοδοτείται από το WWF Ελλάς.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί