ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Παρατήρηση μερικής έκλειψης Ηλίου από το Αστεροσκοπείο

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης “Διόσκουροι” σας καλούμε στον περιβάλλοντα χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας, να παρατηρήσουμε ένα ξεχωριστό φυσικό φαινόμενο: Μια μερική έκλειψη Ηλίου!

Στον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου, στον λόφο της Πνύκας, θα βρίσκονται τοποθετημένα φορητά τηλεσκόπια για την παρατήρηση της ηλιακής έκλειψης.
Το τηλεσκόπιο Δωρίδη θα είναι επισκέψιμο για το κοινό, όπου στον εσωτερικό χώρο θα πραγματοποιείται προβολή φωτογραφιών από προηγούμενες ηλιακές εκλειψεις που έχουν παρατηρηθεί ανά τον κόσμο.
Στον εξωτερικό χώρο, μαζί με τα φορητά τηλεσκόπια, θα είναι τοποθετημένη και μια εκπαιδευτκή διάταξη παρατήρησης της ηλιακής φωτόσφαιρας (ηλιοσκόπιο). Διαθέσιμα θα είναι επίσης και ειδικά ασφαλή γυαλιά για την παρατήρηση του Ηλίου.
Η προσέλευση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το φαινόμενο ξεκινά στις 12:36.
Το μέγιστο της κάλυψης του ηλιακού δίσκου από την σκιά της Σελήνης (κατά 37,8%) θα πραγματοποιηθεί στις 13:43.
Το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 14:51.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκλειψη θα βρείτε και στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.timeanddate.com/eclipse/in/greece/athens

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί