ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παρατήρηση Σελήνης στο λιμάνι του Κιάτου

Ο Σειριος, Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Σικυωνίων, ξεκινάει τις φετινές του καλοκαιρινές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό!

Το ερχόμενο Σάββατο, 01/07/2023, μετά τη δύση του Ηλίου και καιρού επιτρέποντος πάντα, μέλη του συλλόγου μας θα βρίσκονται στο λιμάνι του Κιάτου.

Θα στηθούν τηλεσκόπια για να γίνει παρατήρηση της Σεληνης και κάποιων βασικών ουρανίων αντικειμένων. Επιπλέον, τα μέλη του συλλόγου μας που θα παρευρίσκονται, θα δώσουν ωραίες πληροφορίες σχετικά με την αστρονομία στο κόσμο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα προκύψουν. Επίσης ο κόσμος θα μπορεί μέσα από την εκδήλωση να ενημερωθεί σχετικά με το πως μπορεί και εκείνος να ασχοληθεί με την παρατηρησιακη αστρονομία, αν το επιθυμεί.

Στόχος είναι ο κόσμος να μάθει μερικά βασικά πράγματα για το διάστημα και να αποκτήσει το ενδιαφέρον να στρέφει τις νυχτες το κεφάλι του και στον ουρανό και να εντυπωσιάζεται από την ομορφιά του ουρανίου θόλου. Να κοιτάει τα άστρα, γνωρίζοντας τι είναι και να αρχίσει να σκέφτεται ποια είναι άραγε η θέση του στο Σύμπαν.

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο για να παρατηρήσουμε μαζί τον νυχτερινό ουρανό!

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί