ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προτείνουμε ντοκιμαντέρ: Νησίδες Άγριας Ζωής

Με φόντο τα οικοσυστήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, το ντοκιμαντέρ «Νησίδες Άγριας Ζωής» παρουσιάζει περίπου 150 είδη πουλιών που είτε φωλιάζουν, είτε ξεχειμωνιάζουν, είτε σταθμεύουν προσωρινά κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του έτους στο δελταϊκό σύμπλεγμα των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, στις λίμνες Κερκίνη, Βόλβη, Κορώνεια, Βεγορίτιδα, Πετρών και Άγρα, στο όρος Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν και το περιαστικό δάσος Σέιχ Σου.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από 4 επεισόδια, διάρκειας 30′ το καθένα.

Επεισόδιο «Άνοιξη»

Η φύση βγαίνει από το χειμερινό «λήθαργο». Tο τοπίο έρχονται να εμπλουτίσουν με ήχους και χρώματα τόσο τα μεταναστευτικά όσο και αυτά που θα παραμείνουν εδώ για να γεννήσουν.

Επεισόδιο «‎Καλοκαίρι»

Η μετανάστευση έχει παρέλθει, τα πουλιά ζευγάρωσαν, φώλιασαν και γέννησαν. Οι νησίδες άγριας ζωής σφύζουν από νέα ζωή.

Επεισόδιο «Φθινόπωρο»

Κάποια είδη έχουν ήδη φύγει, κάποια άλλα θα φύγουν σε λίγο ενώ άρχισαν να έρχονται οι χειμερινοί επισκέπτες. Οι νησίδες άγριας ζωής ποτέ δεν μένουν ίδιες και καλύπτουν τις ανάγκες πολλών διαφορετικών ειδών σε κάθε εποχή. Η μαγεία της μετανάστευσης είναι εδώ.

Επεισόδιο «Χειμώνας»

Αν και όλα δείχνουν παγωμένα και ήρεμα, η ζωή συνεχίζεται. Μόνιμοι κάτοικοι και χειμερινοί επισκέπτες συμβιώνουν είτε ανταγωνιστικά είτε συμπληρωματικά διατηρώντας τον κύκλο της ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί