ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιά του Ερευνητή 2015

25 Σεπτεμβρίου, στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

To 2015 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, καθώς η Βραδιά συμπληρώνει 10 χρόνια!

Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον» η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε οκτώ πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Κόρινθο, Ρόδο, Πύλο και Ηράκλειο.

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα και εργαστήρια, διαγωνισμούς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η επιστήμη γιορτάζει και οι ερευνητές σας καλούν να γνωρίσετε από κοντά το έργο τους και τη σημαντική κοινωνική τους προσφορά.

Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, από τα quarks ως τα γαλαξιακά σμήνη, από τα μικρότερα κυκλώματα ως τους μακρινότερους δορυφόρους, η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον!

Σημειώνεται ότι το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης διαθέτει ως χορηγός στο Εθνικό Αστεροσκοπείο το κινητό πλανητάριο Starlab, στο οποίο θα γίνουν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις για παιδιά, από την αστροφυσικό Dr. Αναστασία Μεταλληνού, στις 25 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης 6μμ, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες:

www.eie.gr, www.rengreece.gr, www.facebook.com/rengreece, #rengreece

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί