ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Φωτογραφίζοντας το Σύμπαν, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Ας το σκεφτούμε λίγο:

Ο νυχτερινός ουρανός είναι βαθιά αποτυπωμένος στην ίδια μας την ύπαρξη. Οι μακρινοί μας πρόγονοι δημιούργησαν προφορικές και γραπτές ιστορίες που περιλαμβάνουν τους αστερισμούς και αυτές είναι κομμάτι της ίδιας της κουλτούρας μας. Ο γεμάτος με αστέρια νυκτερινός ουρανός ενέπνευσε πολλούς στα μαθηματικά, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην ποίηση, στην πίστη και στην πνευματικότητα.

Η αστρο-φωτογραφία είναι συνδυασμός δύο προκλητικών και ακριβών χόμπι σε ένα σούπερ χόμπι. Είναι αναμφισβήτητα το περισσότερο τεχνικό και γεμάτο προκλήσεις είδος της φωτογραφίας. Φωτογραφίζουμε με εξαιρετικά χαμηλές συνθήκες φωτισμού μακρινά αντικειμένα, με πολύ μεγάλη εστιακή και εκτός αυτού αυτοί οι «καταραμένοι» στόχοι κινούνται κατά μήκος του ουρανού.

Η αστρο-φωτογραφία μας δίνει την ευκαιρία να κλέψουμε ένα μικρό κομμάτι από τα άπειρα μυστήρια του νυκτερινού ουρανού και να τα φέρουμε στο φώς για να τα μοιραστούμε με άλλους.

Γι’ αυτά και άλλα πολλά θα μας μιλήσει ο εξαιρετικός αστροφωτογράφος και μέλος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Καλλίας Ιωαννίδης, αυτό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 18:00 στα γραφεία μας, Αλεξανδρείας 113.

Καθώς ο καιρός κρυώνει και ο αερισμός των χώρων του Ομίλου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ως προς τη χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια παραμονή σας στα γραφεία μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί