ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Το Φαινόμενο των Εκλείψεων, Σάββατο 14 Ιανουαρίου

Μεσημέρι…
Ο Ήλιος λάμπει στον ουρανό
Και ξαφνικά, κάτι αρχίζει κι αλλάζει.
Το φως χαμηλώνει. Στην αρχή ανεπαίσθητα. Κατόπιν γρηγορότερα…
Τα χρώματα γύρω αποκτούν μια απόκοσμη μεταλλική λάμψη. Οι σκιές των αντικειμένων πάνω στο έδαφος, φαντάζουν περίεργες. Ένα αεράκι κάνει την εμφάνισή του κι η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει.
Τα πάντα γύρω αλλάζουν. Κι ύστερα συμβαίνει το απροσδόκητο! Άστρα αρχίζουν και λάμπουν στον ουρανό! Τα ζώα τρελαίνονται και τρέχουν να κρυφτούν. Ένα ρίγος διαπερνά το κορμί του ανθρώπου καθώς φως και θερμοκρασία συνεχίζουν και πέφτουν ραγδαία.

Κι ύστερα το θαύμα. Σε μια άνιση μάχη, η τελευταία ακτίνα του Ήλιου λάμπει για λίγο σαν το ομορφότερο σμαράγδι του κόσμου πριν το δρεπάνι του Φεγγαριού κατασπαράξει τις σάρκες του φωτοδότη θεού.
Η τάξη του κόσμου διασαλεύεται. Το Σύμπαν συγκλονίζεται.
Μέρα μεσημέρι και τ’άστρα λάμπουν στο ουρανό!

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ…

‘Ο,τι συγκλονιστικότερο μπορούν να απολαύσουν τα μάτια του ανθρώπου -έστω για μια φορά- στην διάρκεια της ζωής του.

Ξεναγός μας σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο «κυνηγός εκλείψεων» κ. Δημόκριτος Τσουκάπας, καθώς με τον Όμιλο έχει παρακολουθήσει επτά εκλείψεις ανά τον κόσμο. Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 18:00 στα γραφεία μας, Αλεξανδρείας 113.

Τα γραφεία του Ομίλου μας θα είναι ανοιχτά και σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 20:00-21:30.

Καθώς ο καιρός κρυώνει και ο αερισμός των χώρων του Ομίλου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ως προς τη χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια παραμονή σας στα γραφεία μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί