ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του καθηγητή του ΑΠΘ Σταύρου Αυγολούπη, με τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας»!

Οι εκδόσεις ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης με υπερηφάνεια παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του καθηγητή Αστρονομίας του ΑΠΘ κ. Σταύρου Αυγολούπη, με τίτλο “Στοιχεία Αστρονομίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

stoixeia-astronomias-cover(κάντε κλικ στην εικόνα, για μεγέθυνση)

Χαρακτηριστικά

Τίτλος: Στοιχεία Αστρονομίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Συγγραφέας: Σταύρος Ι. Αυγολούπης
Εκδοτικός οίκος: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης
Αριθμός σελίδων: 116
Διαστάσεις: 220×220 mm
Εκτύπωση: Ασπρόμαυρη
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2015
Γλώσσα: Ελληνικά
Επιμέλεια: Σίμος Οικονομίδης
Διορθώσεις: Ευγενία Παπαντωνίου
Κατηγορία: Εκπαιδευτικό
Κωδικός ISBN: 978-960-9453-08-0

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό είναι μια δυναμική εισαγωγή στην Αστρονομία μέσω 52 ερωταποκρίσεων. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές, σε ερασιτέχνες αστρονόμους και σε κάθε αναγνώστη που έλκεται από την Αστρονομία. Είναι κατάλληλο για σχολικές ερευνητικές εργασίες (projects).

Τα 52 ερωτήματα έχουν επιλεγεί με κριτήρια: α) τη συχνότητα με την οποία απασχολούν το (μη ειδικό) κοινό, β) τις παρανοήσεις που κρύβουν και γ) τη βαρύτητά που έχουν οι απαντήσεις τους ως βασικές γνώσεις σε μια κοινωνία που ιεραρχεί ψηλά τη μόρφωση των μελών της. Τα ερωτήματα αυτά, για λόγους τάξης αλλά και για λόγους ευκολίας αναζήτησης, έχουν ταξινομηθεί στις εξής θεματικές περιοχές-κεφάλαια:

1. Ιστορία της Αστρονομίας
2. Μαθηματική Αστρονομία
3. Αστρονομικά Όργανα
4. Σελήνη
5. Ήλιος
6. Πλανήτες, πεφταστέρια
7. Αστέρες
8. Γενικές ερωτήσεις

Το βιβλίο συμπληρώνουν άλλες 92 ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις, που λειτουργούν ως άσκηση για τον αναγνώστη πάνω στην ύλη που έχει αφομοιώσει με τις απαντημένες ερωτήσεις αλλά και ως ερέθισμα για περαιτέρω αναζήτηση και διερεύνηση.

Επίσης, παρατίθεται εκτενές, κατατοπιστικό Γλωσσάρι.

Ο συγγραφέας, κ. Σταύρος Αυγολούπης, έχοντας υπηρετήσει από πολλά μετερίζια την επιστήμη της Αστρονομίας και το ιδεώδες της πλατιάς διάδοσης της γνώσης – ως αστρονόμος, καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, συγγραφέας, αρθρογράφος και δημόσιος ομιλητής – έπλασε αυτό το βιβλίο με τα υλικά μιας αλάνθαστης συνταγής: γνώση, πείρα, αγάπη για την επιστήμη και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και παραγγελίες, εδώ.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί