ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

100 επιστήμονες από 25 χώρες, και δραστηριότητες για το κοινό, στο διεθνές συνέδριο αστροφυσικής στην Ιεράπετρα

Το Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας Max-Planck και η Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας, διοργανώνει, διεθνές συνέδριο με θέμα:

“Polarised Emission from Astrophysical Jets” (Πολωμένη ακτινοβολία από αστροφυσικούς πίδακες) στην Ιεράπετρα, Κρήτης, μεταξύ 12 και 16 Ιουνίου, 2017.

http://www3.mpifr-bonn.mpg.de/old_mpifr/jetpol/jetpol/Home.html

https://www.facebook.com/jetpolarisation/

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 επιστήμονες όλων των βαθμίδων από 25 χώρες.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου και ως έκφραση ευγνωμοσύνης στην πόλη της Ιεράπετρας που φιλόξενα υποδέχεται τους Συνέδρους, διοργανώνονται οι παρακάτω δραστηρίοτητες για το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους της πόλης:

1. Ομιλία με θέμα “The Minoans in Time and Space” (στα αγγλικά)

Dr A. MacGillivray (British School of Athens) | Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 18:00

Μια επισκόπηση της τρέχουσας γνώσης σχετικά με την προέλευση και τις συσχετίσεις του πρώτου μεγάλου ναυτικού πολιτισμού της Ευρώπης. Ειδικά το ενδιαφέρον τους για το νυχτερινό ουρανό για πλοήγηση και την μέτρηση του χρόνου. Ο Dr A. MacGillivray είναι πρώην έφορος του British School of Athens στην Κνωσσό και διευθυντής της ανασκαφής στο Παλαίκαστρο.

2. Βραδιά αστροπαρατήρησης (στα ελληνικά)

M. Περάκης & Dr E. Αγγελάκης | Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 20:00

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου σε συνεργασία με το Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (ΣΦΑΚ) και με την χορηγία του Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει βραδιά αστροπαρατήρησης με φορητά τηλεσκόπια, παρουσιάσεις, συζητήσεις και πολλά άλλα. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται εδώ στο άμεσο μέλλον.

3. Τελετή λήξης, παρουσίαση διαγωνισμού αστροφωτογραφίας και ομιλία για το κοινό (στα ελληνικά και αγγλικά)

Dr E. Αγγελάκης | Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 20:00

Στην τελετή λήξης του συνεδρίου θα παρουσιάσουμε τις καλύτερες συμμετοχές στον διεθνή διαγωνισμό αστροφωτογραφίας που διοργανώθηκε στα πλαίσια του συνεδρίου. Μια επιλογή από τις συμμετοχές θα είναι η βάση για ομιλία με σκοπό την ξενάγηση σε μερικά από τα πιο θαυμαστά φαινόμενα στο σύμπαν.

Όλες οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας, Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης και Σητείας Φιλοθέου Α ́ 38, 72200, Ιεράπετρα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όλες οι δραστηριότητες στοχεύουν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί