ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θερινό Σχολείο Αστρονομίας – Ιούλιος 2015

Το φετινό 16ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας 2015 θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα, 6η Ιουλίου μέχρι και Σάββατο, 11η Ιουλίου με κάποιες σημαντικές αλλαγές, που στοχεύουν σε όλους όσους αναζητούν νέες αστρονομικές γνώσεις.
Η πρώτη αλλαγή αφορά την αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, που δεν θα γίνει τη Δευτέρα (όπως γινότανε μέχρι τώρα), αλλά την Παρασκευή 10η Ιουλίου. Σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία της παρατήρησης του μοναδικού έναστρου ουρανού του Πηλίου στους συνέδρους του 2ου Αστρονομικού Συνεδρίου Νεολαίας, καθώς και τους βραβευόμενους μαθητές του 20ού Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2015, που θα έλθουν για την τελετή απονομής των βραβείων τους.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά το 2ο Τμήμα (που το ονομάζαμε: «των Προχωρημένων»). Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο τμήμα στο οποίο θα εισαχθούν μαθήματα σχετικά με την τεχνική της αστροπαρατήρησης, τη γνωριμία με τα κατάλληλα τηλεσκόπια για το σκοπό αυτό, καθώς και τις σχετικές «Οδηγίες προς αστροπαρατηρητές».
Η τρίτη και σπουδαιότερη αλλαγή αφορά τους εγγραφόμενους στο Θερινό Σχολείο, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τις εργασίες του 2ου Αστρονομικού Συνεδρίου Νεολαίας, που θα αρχίσει την Παρασκευή, 10η Ιουλίου, ώρα 11 π.μ. και θα συνεχισθεί μέχρι και το Σάββατο 11η Ιουλίου, το βράδυ. Εάν θέλουν, μπορούν να εγγραφούν και ως σύνεδροι του Συνεδρίου αυτού από τώρα, με βάση την σχετική προκήρυξη, που αναρτάται στην ιστοσελίδας μας και να έχουν όλα τα προσόντα και τα οφέλη των συνέδρων.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του 16ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας εδώ.

Summer_School_Banner_Glow

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί