ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1o Thessaloniki Science Festival

Τέσσερις ημέρες πλούσιες σε εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, ενδιαφέρουσες δράσεις για κάθε ηλικία και εντυπωσιακά επιστημονικά projects που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ήταν ο απολογισμός του «1ου Thessaloniki Science Festival» με χορηγό τον Όμιλο ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 14 έως  17 Μαΐου 2015 στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE» .


 

Ερευνητές, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Μουσεία, Επιστημονικές Ενώσεις και Σχολεία ένωσαν τις γνώσεις, τη φαντασία και την εμπειρία τους, ώστε να παρουσιάσουν στους λάτρεις της τεχνολογίας όλων των ηλικιών τον μαγικό κόσμο της επιστήμης, μέσα από εντυπωσιακά πειράματα, διαδραστικές εκθέσεις, πρωτότυπους διαγωνισμούς, ενδιαφέρουσες ομιλίες, παραστάσεις και προβολές.

 

Το θέμα “Κινητή τηλεφωνία και εφαρμογές της – Τήρηση Διεθνών Προδιαγραφών”, ανέπτυξε ο κ. Χρήστος Ράπτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου και Μετρήσεων Ραδιοεκπομπών Κινητής, παρουσιάζοντας τις απεριόριστες δυνατότητες και εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας στην καθημερινότητα των πολιτών.

 

Την προσοχή των επισκεπτών προσέλκυσε, επίσης, ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο έγινε η παρουσίαση της υπηρεσίας OTE VDSL στον προαύλιο χώρο  του Περιπτέρου 8, όπου μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι οι συμμετέχοντες γνώρισαν το VDSL και τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει, με τις απίστευτα γρήγορα ταχύτητες του .

 

Το «ThessalonikiScienceFestival» ήταν διοργάνωση του British Council και του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo», μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO-ΔΕΘ και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «WE», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αναδημοσίευση από: http://www.ka-business.gr

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί