ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το διαστημικό πρόγραμμα Hellas Sat

Η εταιρεία Hellas Sat, με εγκαταστάσεις δορυφορικών Κέντρων Ελέγχου στην Κύπρο (Κοφίνου) και την Ελλάδα (Κορωπί), έχει θέσει σε τροχιά τρεις ιδιόκτητους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, ενώ βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ενός ακόμα.

Οι δορυφόροι της είναι γεωστατικοί (σταθεροί ως προς την επιφάνεια του πλανήτη) και βρίσκονται στο “τροχιακό οικόπεδο” της Ελλάδας και της Κύπρου, σε ύψος 36,7 περίπου χιλιάδων χιλιομέτρων επάνω από τον Ισημερινό, στις 39° Ανατολικά.

Η εταιρεία, μέσω του μεγάλου αριθμού αναμεταδοτών που διαθέτουν οι δύο νέοι (εκτοξεύθηκαν το 2017 και το 2019) δορυφόροι της, παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε εκατοντάδες πελατών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική. Ενώ οι μέχρι τώρα δορυφόροι αξιοποιούν αποκλειστικώς μικροκυματικές συχνότητες (Ku Band), ο υπό ανάπτυξη νέος δορυφόρος θα διαθέτει και κανάλια οπτικών επικοινωνιών.

Με βάση αυτά θα ενταχθεί στο δίκτυο υποστήριξης του Διαστημικού Σταθμού που πρόκειται να τοποθετηθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, εξυπηρετώντας παράλληλα εμπορικούς πελάτες του νέου δυναμικού τομέα των Οπτικών Τηλεπικοινωνιών.

Η εκπομπή των ΦΥΣΙΚΩΝ της ερχόμενης Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2022, στις 9 μμ, θα έχει ως θέμα το συναρπαστικό διαστημικό πρόγραμμα της Hellas Sat, όπως αυτό εξελίχθηκε κατά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες και πρόκειται ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο Φυσικός Σπύρος Α. Κάνουρας θα υποδεχθεί και θα συζητήσει για όλα τα παραπάνω με τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) της Hellas Sat.

Η μετάδοση θα γίνει από τα εξής μέσα:

– YouTube- Εκπομπή ΦΥΣΙΚΑ: https://youtu.be/Vbl1T56yd2A
– YouTube Π. Σαββίδη: https://youtu.be/8w1BcSFz2c0
– Facebook Σ. Κάνουρα: https://www.facebook.com/spyros.kanouras/posts/10228077575791255
– Facebook Π. Σαββίδη: https://www.facebook.com/pantelis…/posts/5164312776935125
– Ιστολόγιο ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ: https://www.anixneuseis.gr/

Μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής θα παραμείνουν εσαεί βίντεο σ’ όλες τις παραπάνω διευθύνσεις.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί