ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb” – Ομιλία στο ΕΚΠΑ

Ομιλία από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ κ. Καλλιόπη Δασύρα.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.

Στο πλαίσιο της επικείμενης εκτόξευσης του Διαστημικού Τηλεσκοπίου επόμενης γενιάς James Webb Space Telescope (JWST) της NASA(National Aeronautics and Space Administration), της ESA (European Space Agency) και της CSA (Canadian Space Agency), θα πραγματοποιηθεί ομιλία εκλαϊκευτικού χαρακτήρα από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής κ. Κ. Δασύρα, για την παρουσίαση του τηλεσκοπίου σε μέλη του ΕΚΠΑ και στο κοινό.

Το JWST, με καθρέπτη 6.5 μέτρων, κόστος 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προετοιμασία 3 δεκαετιών, θα είναι το μεγαλύτερο και πιο ευαίσθητο τηλεσκόπιο που θα έχει αποσταλεί στο διάστημα. Αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το Σύμπαν σε θέματα, όπως η δημιουργία και εξέλιξη γαλαξιών και η ανακάλυψη εξωπλανητών.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” του Τμήματος Φυσικής. Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τη σχετική φόρμα συμμετοχής:

https://docs.google.com/…/1tFduYG5Ebvtb7rCkUiLtQ58h…

Ώρα προσέλευσης: 12:30 για τον έλεγχο πιστοποιητικών.

Για όσους/όσες δεν μπορούν να παρεβρεθούν, θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση μέσω συστήματος Delos (Το link θα ανοίξει την ίδια μέρα) https://delos.uoa.gr/opendelos/search-live?dp=phys όπως και προβολή στο κανάλι YouTube του Πανεπιστημίου.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί