ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ

Το φορητό πλανητάριο StarLab στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης

Το φορητό πλανητάριο StarLab θα βρεθεί και φέτος στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης περιμένοντας όλους τους μικρούς λάτρεις της αστρονομίας και του διαστήματος να το επισκεφθούν και να ζήσουν μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική εμπειρία!

Οι προβολές έχουν ως θέμα τους αστερισμούς και τη μυθολογία τους, βασικά στοιχεία αστρονομίας και γνωριμία με το Ηλιακό Σύστημα. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και θα πραγματοποιούνται κατά τις ώρες 17:00-22:00. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης (θα δίνεται επί τόπου δελτίο με αριθμό προτεραιότητας από το πρωί της εκάστοτε ημέρας προβολών).

Ημερομηνίες προβολών: 12, 13, 14 Μαΐου και 19, 20 Μαΐου.
Ώρες προβολών: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00 και 21:00.
Είσοδος: Δωρεάν

Στον χώρο θα υπάρχουν και τηλεσκόπια για να παρατηρήσουν μικροί και μεγάλοι ουράνια αντικείμενα. Παρατήρηση του Ήλιου θα πραγματοποιείται κατά τις ώρες 11:00-14:00, για παιδιά και ενήλικες. Μετά τη δύση του Ηλίου και μέχρι τις 22:00, θα γίνεται παρατήρηση του έναστρου ουρανού.

«Η Άνοιξη στο πάρκο της Κατερίνης είναι μοναδική και μας προσκαλεί στο 2ο  Φεστιβάλ Πάρκου,  σε μία όμορφη γιορτή, γεμάτη ρυθμούς, χρώματα, αρώματα, γεύσεις. Προσκαλώ δημότες και επισκέπτες, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί σε έναν φιλικό – προσιτό χώρο, που έγινε  το κέντρο της ίδιας της ζωής για την πόλη μας. Παράλληλα, με τις ήπιες ψυχαγωγικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές κ.α. δραστηριότητες, που χαίρονται άτομα όλων των ηλικιών, η λειτουργία του θεματικού πάρκου «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», «ακουμπά» στην ανάγκη ανάπτυξης, ενός ξεχωριστού και πρωτότυπου χώρου, στο δημοτικό μας πάρκο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το όραμα ενός τέτοιου χώρου συνδέεται ήδη με επισκέψεις εκδρομέων, σχολείων από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσουμε όλοι, η υψηλή του ποιοτική αισθητική, η πρωτοτυπία του είναι αναμφισβήτητα ένα ισχυρό, συγκριτικό πλεονέκτημα. Συγχαίρω θερμά όλους τους συμμετέχοντες και σας προσκαλώ όλους να αγκαλιάσουμε και τις φετινές εκδηλώσεις μας, με ξεχωριστό ενδιαφέρον.»

Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Κώστας Κουκοδήμος

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε εδώ.

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί