ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Έτοιμο για χρήση το τηλεσκόπιο 17 ιντσών του Αστεροσχολείου Υπάτης!

Ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση του τηλεσκοπίου των PlaneWave 17 ιντσών ένα σημαντικό πρότζεκτ  που ανέλαβε το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης στην όμορφη Υπάτη Φθιώτιδας.

Πρόκειται για το «Αστεροσχολείο Υπάτης» , που περιλαμβάνει, εκτός του αστεροσκοπείου, και ένα ψηφιακό πλανητάριο STARLAB, το οποίο λειτουργεί ήδη εδώ και λίγα χρόνια σε σταθερό θόλο 5,5m.

Οι κύριοι εμπνευστές του Αστεροσχολείου, το ζεύγος Σφήκας Γιώργος και Τζιώτζη-Σφήκα Κυράτσω, αξιοποιώντας τις τεχνικές γνώσεις των πολύτιμων συνεργατών και φίλων μας Αρη Μυλωνά και Στέλιου Κλειδή, βλέπουν τώρα το όνειρό τους να πραγματοποιείται.

Ο Άρης και ο Στέλιος, εξπέρ στην εγκατάσταση οπτικού εξοπλισμού κλίμακας… αστεροσκοπείου, εκτέλεσαν τους απαραίτητους ελέγχους και δήλωσαν ότι τα πρώτα οπτικά τεστ τους εξέπληξαν ευχάριστα! Θα ακολουθήσει σύντομα μια δεύτερη βραδιά δοκιμών, πριν την τελική παράδοση του τηλεσκοπίου προς χρήση.

Το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010, με ένα αμφιθέατρο 70 θέσεων, για προβολές, σεμινάρια, διαλέξεις. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε το ψηφιακό πλανητάριο 33 θέσεων. Τώρα, με την προσθήκη του αστεροσκοπείου και την έναρξη λειτουργίας του τηλεσκοπίου, το Αστεροσχολείο της Υπάτης γίνεται ένα πλήρες σύγχρονο κέντρο άσκησης και διάδοσης της Αστρονομίας!

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί