ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αστροβραδιά στο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού Αίνου

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 στις 21:00

Η Αστρονομική Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» σε συνεργασία με τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, καλεί το κοινό σε αστροβραδιά που θα λάβει χώρα το Σάββατο 8 Ιουλίου και ώρα 21:30 πλησίον της εισόδου του Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο χώρο του parking.

Η αστροβραδιά είναι μια ευκαιρία γνωριμίας του κοινού με τον σκοτεινό ουρανό του Αίνου, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε το πρώτο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στην Ελλάδα.

Στην ανακήρυξη αυτή πρωταγωνίστησε η τεχνογνωσία από την Πάτρα. Την επιμέλεια του φακέλου της ανακήρυξης είχε ο Ανδρέας Παπαλάμπρου, πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων». Την τεχνική επιμέλεια των προτάσεων φωτισμού είχε ο Λάμπρος Δούλος, αναπληρωτής καθηγητής φωτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σύμβουλος επιστημονικών θεμάτων υπήρξε ο Κωνσταντίνος-Νεκτάριος Γουργουλιάτος, επίκουρος καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εκπρόσωπος του Τμήματος Φυσικής για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου.

Η αστροβραδιά περιλαμβάνει εκμάθηση του νυχτερινού ουρανού (ουρανογραφία) με τη βοήθεια πράσινου λέιζερ καθώς και παρατήρηση με τα τηλεσκόπια που θα παρέχουν ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» και ερασιτέχνες αστρονόμοι της Κεφαλονιάς.

Η συμμετοχή στην αστροβραδιά είναι ελεύθερη για το κοινό. Όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων στο λεωφορείο που θα μισθωθεί στο τηλέφωνο 2671029258. Η αναχώρηση του λεωφορείου θα είναι από το κλειστό γήπεδο Μπάσκετ Αντώνης Τρίτσης στις 20:30.

Πληροφορίες εδώ.

 

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί