ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Θερινό Ηλιοστάσιο- Εταιρία Αστρονομίας & Διαστήματος: Παράρτημα Σαλαμίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η πρωτοβουλία του Παραρτήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος να τιμήσει το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21-6-15 στην Αρχαιολογική περιοχή του Κυκλοτερούς Ταφικού Μνημείου στις <<Κολώνες>> στέφθηκε με επιτυχία αφού η προσέλευση του κοινού ήταν ικανοποιητική. Η Εκδήλωση εντάσσονταν στην Καμπάνια που έχει ξεκινήσει το Παράρτημα μας με τίτλο <<Προβάλλοντας τον Ελληνισμό >> όπου καταδεικνύεται  η άρρηκτη σύνδεση της Αστρονομίας με τον Ελληνικό Πολιτισμό και η θεμελίωση της επιστήμης αυτής από τους Αρχαίους Έλληνες. Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά του προέδρου στο Θερινό Ηλιοστάσιο  τον εορτασμό του και τον συμβολισμό του κατά την Αρχαιότητα. Ακλούθησε η ομιλία της συμπατριώτισσας μας Αρχαιολόγου Κας Εύης Μικρομάστορα για την ιστορικότητα του μνημείου , τις εργασίες αναστύλωσης του και τους στόχους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την ανάδειξη και επισκεψιμότητα του χώρου. Έπειτα ακλούθησε Ηλιακή Παρατήρηση και φωτογράφηση του Ηλιακού Δίσκου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από πλευράς Δήμου η σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Σαλαμίνας Κα Μαργαρίτα Κέντρου , Ο Εκπαιδευτικός  Κος Ηλίας Δρίβας και ο αφυπηρετήσας  Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ των Η.Π.Α Κος Νικόλαος Ανδριανός.

Ευχαριστούμε την Κα Μικρομάστορα  ( Μέλος πλέον της Εταιρείας μας ) που απεδέχθη την πρόσκληση μας και μας ξενάγησε άριστα στον χώρο.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο Αλιέων << ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ>> και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Κο Χ . Χαραλαμπίδη για την βοήθεια του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε το μέλος μας Ν. Ρήγα που κάλυψε φωτογραφικά και τηλεοπτικά αυτήν την δραστηριότητα.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που αψηφήσατε την υψηλή θερμοκρασία και τιμήσατε μαζί μας τον ερχομό του Θέρους .

Να έχετε ένα Καλό Καλοκαίρι με Καθαρούς Ουρανούς. Για να παρακολουθήσετε την δραστηριότητα μας αυτή ακολουθήστε το νήμα: https://www.youtube.com/watch?v=gnwW9NwYMj0

DSC_3414-1 IMG_6698 IMG_6654

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί