ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Επόμενη συνάντηση της ΕΕΑΕ, ΚΥΡΙΑΚΗ 11/06/2023

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, με ώρα έναρξης 18:30. Η προσέλευση στο χώρο γίνεται από 18:00-18:30. 

Στη συνάντηση αυτή θα μας μιλήσει  ο Δημήτρης Μπαλάσης και θα παρουσιάσει αναλυτικά τον Αστερισμό του Τοξότη. 

Ο Τοξότης αναφέρεται ως αστερισμός από την εποχή των Βαβυλωνίων. Περιλαμβάνει το κέντρο του γαλαξία μας και είναι ο πλουσιότερος αστερισμός σε αντικείμενα Messier. Ο Δημήτρης Μπαλάσης θα αναδείξει τα πολυάριθμα εντυπωσιακά αντικείμενα του αστερισμού, όπως τα νεφελώματα Μ8, Μ17 και Μ20, το αστρικό νέφος Μ24 και το σφαιρωτό σμήνος Μ22, σε μια συναρπαστική και χορταστική παρουσίαση περίπου 2 ωρών (προβλέπεται και διάλειμμα). Καθώς η καλύτερη εποχή για την παρατήρηση των αντικειμένων του Τοξότη είναι το καλοκαίρι, η παρουσίαση και οι σημειώσεις που θα αναρτηθούν, θα μας βοηθήσουν στις προσεχείς εξορμήσεις μας.

Μετά την ομιλία και τις τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των μελών που θα παραστούν. Ιδιαίτερα τα νέα μέλη μπορούν να θέσουν γενικά ερωτήματα σχετικά με την αστρονομία, τον εξοπλισμό που πιθανόν να έχουν ή σκέφτονται να αγοράσουν και να λάβουν απαντήσεις από τα παλαιότερα έμπειρα μέλη. Επίσης θα γίνει  ενημέρωση για τις προσεχείς εκδηλώσεις και εξορμήσεις αστροπαρατήρησης της Ένωσης. Τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν μπορούν να παρουσιάσουν πρόσφατες αστροφωτογραφίες τους.

Δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση, αλλά θα γίνει προσπάθεια να βιντεοσκοπηθεί η παρουσίαση και να αναρτηθεί αργότερα στο κανάλι της Ένωσης στο Youtube για όσους δεν μπορούν να έρθουν.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί