ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κύκλος σεμιναρίων στον ΟΦΑ «Δημήτρης Γιαννόπουλος»: Γυναίκες στην επιστήμη, Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Πριν από λίγες ημέρες το Βραβείο Νόμπελ Χημείας απονεμήθηκε σε δύο σημαντικές καθηγήτριες. Την Αμερικανίδα Jennifer Dounda και τη Γαλλίδα Εmmanuelle Charpentier. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Ποτέ άλλοτε, σε κανένα επιστημονικό κλάδο, δεν είχαμε απονομή βραβείων Νόμπελ σε γυναίκες μόνο. Αντιθέτως είχαμε πολλαπλές απονομές σε άνδρες μόνο.

Η εκπαιδευτικός Χατζησάββα Ελένη μας εξιστορεί τη συμβολή των γυναικων στην ανάπτυξη και διάδοση των φυσικών επιστημών ανά τους αιώνες, μέσα σε μια ανδροκρατούμενη και πολλές φορές γεμάτη στερεότυπα για το ρόλο της γυναίκας κοινωνία….

Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 18:00, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.

-Για τα σεμινάρια υπάρχει μια ελάχιστη συμβολική επιβάρυνση για τα μη μέλη (3€ και 2€ για φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου). Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού και τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Ομίλου.

-Για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη θα προωθηθεί εκ νέου ο σύνδεσμος για τη ζωντανή μετάδοση του σεμιναρίου μέσα από το κανάλι μας στο YouTube.

Υπενθυμίζουμε ότι:
-Λόγω των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Για το λόγο αυτό προτείνεται η έγκαιρη προσέλευση.

-Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη της διάρκεια παραμονής εντός του Ομίλου.

 

Πρόγραμμα σεμιναρίων

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί