ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομιλία και Γενική Συνέλευση της ΕΕΑΕ, Κυριακή 19/02/2023 στο Ευγενίδειο

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΕΑΕ,

Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει  την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στην Αίθουσα Διαλέξεων, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, με ώρα προσέλευσης 18:00-18:30.  Θα τηρηθούν τα μέτρα  που θα ισχύουν για κλειστούς χώρους. Να έχετε υπόψη ότι το πάρκινγκ δεν είναι τόσο εύκολο στην περιοχή, οπότε συνυπολογίστε το χρόνο που θα χρειαστείτε για να βρείτε θέση.

Στη συνάντηση αυτή θα ξεκινήσουμε με ομιλία του Μάκη Λυκόπουλου, με θέμα τους σεληνιακούς πόλους. Οι σεληνιακοί πόλοι βρίσκονται ακριβώς 90 μοίρες Βόρεια και Νότια του Ισημερινού της Σελήνης. Καθώς ο άξονας περιστροφής της Σελήνης είναι σχεδόν κάθετος προς το επίπεδο της εκλειπτικής, υπάρχουν μερικοί κρατήρες γύρω από τους πόλους που δεν βλέπουν ποτέ το φως του Ήλιου. Οι κρατήρες αυτοί έχουν μεγάλες ποσότητες πάγου. Αμφότεροι οι πόλοι μπορούν να παρατηρηθούν (έστω και δύσκολα) από τη Γη. Ο Μάκης θα παρουσιάσει  2 κρατήρες από κάθε πόλο που προσφέρονται για παρατήρηση και φωτογράφηση.

Μετά την ομιλία και τις τυχόν ερωτήσεις που θα τεθούν, θα ακολουθήσει η ετήσια τακτική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΕΑΕ.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης έχουν ως εξής:

1. Υποβολή του απολογισμού του Δ. Σ. πάνω στα πεπραγμένα του 2022.
2. Υποβολή του ισολογισμού και απολογισμού  διαχείρισης
3. Έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής στα παραπάνω
4. Έγκριση του απολογισμού, ισολογισμού και των πεπραγμένων του Δ.Σ.
5. Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
6. Κατάθεση σχεδίου δράσεων για το 2023.
7. Υποβολή και έγκριση του προϋπολογισμού 2023.
8. Άλλα θέματα και προτάσεις που θα υποβληθούν από το Δ.Σ και τα μέλη.

Δικαίωμα παρουσίας και ψήφου στη Γεν. Συνέλευση  έχουν τα τακτικά μέλη που έχουν εγγραφεί στην ΕΕΑΕ τουλάχιστον έξι μήνες πριν τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή μέχρι και 19-08-2022, και είναι ταμειακά τακτοποιημένα, δηλαδή έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους τουλάχιστον μέχρι και του 2022 ή θα τις καταβάλουν μέχρι την έναρξη της Συνέλευσης (ετήσια συνδρομή 20€).  Ο ταμίας της Ένωσης θα είναι εκεί για να εξυπηρετήσει τα μέλη για την καταβολή της συνδρομής τους. Τα μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου  μπορούν να παρακολουθήσουν τη Συνέλευση, αλλά δεν υπολογίζονται στην απαρτία.
Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει κλήρωση για 6 αστρονομικά ημερολόγια μεταξύ των παρόντων, καθώς το δεύτερο φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο κομμάτι της Ένωσης.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει πάλι σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί και θα θεωρηθεί σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρισταμένων μελών.

Σας περιμένουμε!

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί