ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αστροπάρτι στον Λευκό Οίκο!

Ο Λευκός Οίκος οργανώνει ένα αστροπάρτι με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Το 2009, που ήταν και Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας, ο Λευκός Οίκος οργάνωσε την πρώτη Αστρονομική Βραδιά, με πολλούς τιμώμενους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων οι θρυλικοί αστρονάυτες Buzz Aldrin, Sally Ride, Mae Jemison και John Grunsfeld. Αλλά την πιο θερμή υποδοχή ο Ομπάμα την επιφύλαξε για δύο αστρονόμους που είχαν ανακαλύψει έναν υπερκαινοφανή και ένα πάλσαρ πριν ακόμα αποφοιτήσουν από το Λύκειο. Ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε αυτούς τους δύο νεαρούς επιστήμονες ως παράδειγμα, για να επισημάνει τη σημασία της Αστρονομίας όσον αφορά την τόνωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τις επιστήμες μηχανικών και τα μαθηματικά.

President Barack Obama looks through a telescope during the Astronomy Night event on the South Lawn of the White House, Oct. 7,  2009.  (Official White House Photo by Chuck Kennedy) This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα κοιτάζει μέσα από ένα τηλεσκόπιο κατά την πρώτη Αστρονομική Βραδιά στον Λευκό Οίκο, το 2009.

Φέτος, στις 19 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος επαναλαμβάνει την εκδήλωση, προσκαλώντας επιστήμονες και διανοητές από τους χώρους της Διαστημικής και της Αστρονομίας, της έρευνας και της παραγωγής. Αυτές οι προσωπικότητες θα συγκεντρωθούν στον Νότιο Περίβολο του Λευκού Οίκου, για να παρατηρήσουν τον ουρανό και να μοιραστούν το όραμά τους και τη γνώση τους με τους πιο πολύτιμους καλεσμένους: μαθητές και καθηγητές.

«Χρειαζόμαστε την ακόρεστη περιέργειά σας και την απεριόριστη ελπίδα και φαντασία σας», είπε ο Ομπάμα στους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση του 2009. «Για καθέναν από σας υπάρχει κάτι εκεί έξω που περιμένει να το ανακαλύψετε».

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει επίσης τις λέσχες αστρονομίας, τα πανεπιστήμια και τις ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρη τη χώρα να γιορτάσουν τη μέρα οργανώνοντας τις δικές τους εκδηλώσεις.

Πηγή: Astronomy magazine

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί