ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...

Ποια είναι η θέση της Αστρονομίας για την αστρολογία;

Απάντηση

Το φαινόμενο της πίστης των ανθρώπων στην αστρολογία δυστυχώς εντείνεται σε καιρούς κλονισμού των κοινωνικών αξιών. Η αστρολογία ευνοεί τον σκοταδισμό και τη μοιρολατρία.

Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη και καμία από τις γνωστές δυνάμεις της Φυσικής δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις επιδράσεις των αστερισμών και των πλανητών που επικαλείται η αστρολογία.

Αν υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι οι επιδράσεις των ουράνιων σωμάτων στους ανθρώπους οφείλονται σε φυσικές δυνάμεις που αυτά ασκούν, όπως ισχυρίζονται οι αστρολόγοι, τότε ένας απλός υπολογισμός καταδεικνύει πόσο απειροελάχιστες είναι, για παράδειγμα, οι βαρυτικές δυνάμεις που ασκούν οι πλανήτες στους ανθρώπους, και μάλιστα πόσο μικρότερες από εκείνες που ασκούν πάνω μας οι άνθρωποι και τα αντικείμενα του χώρου γύρω μας, λόγω της μεγάλης απόστασης των πλανητών από εμάς.

Σήμερα, με την εξέλιξη των επιστημών, και ιδιαίτερα της Αστρονομίας, δεν δικαιολογούμαστε να πιστεύουμε ότι η προσωπική πορεία της ζωής μας καθορίζεται από τα τόσο μακρινά αστέρια ή από τους πλανήτες και να παρασυρόμαστε από τη σκοταδιστική αστρονομική αμάθεια και την ανενδοίαστη ιδιοτέλεια των αστρολόγων.


stoixeia-astronomias-coverΒρείτε 52 τέτοιες ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους στο εξαιρετικά κατατοπιστικό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο του γνωστού Αστρονόμου και Καθηγητή στο ΑΠΘ Σταύρου Αυγολούπη “Στοιχεία Αστρονομίας για Μαθητές και Εκπαιδευτικούς”

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί